Rețetă delicioasă de pui în sos de unt, cu orez. Cum pregătește Chef Horia Manea preparatul

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 27.03.2025 la 18:14
Actualizat pe 27.03.2025 la 18:24
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, clătite cu brânză şi mărar, un fel principal, pui în sos de unt cu orez, şi un desert, tiramisu cu lămâie.

Rețeta lui Chef Horia Manea pentru pui în sos de unt cu orez
Captură Antena Stars
- Rețetă delicioasă de pui în sos de unt cu orez
- Cum pregătește Chef Horia Manea preparatul
Clătite cu brânză şi mărar
- 125 ml. lapte
- 1 ou
- 75 gr. făină
- Ulei
- Sare
- 50 ml apă minerală
- Brânză telemea
- Smântână
- Ou
- Mărar
- Piper
Se pregăteşte compoziţia pentru clătite, amestecând laptele, apa minerală, un ou şi făina. Între timp, se amestecă şi crema, formată din smântâna, ulei de măsline şi mărar tocat. Se condimentează cu sare şi piper. Clătitele se prăjesc la foc mic. Când sunt gata, se ung cu cremă şi se adaugă somon. Se rulează. Se introduc la cuptor, unse cu smântână, la 170 de grade, 10-12 minute.
Pui în sos de unt cu orez
- Piept de pui/pulpe de pui
- Făină
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
- Unt
- Usturoi
- Smântână de gătit
- Apă
- Pătrunjel
- Parmezan
- Orez
- Condimente
Puiul se asezonează cu sare, piper, ulei de măsline, condimente indiene. Între timp, se pun ceapa şi ghimbirul la călit. Se adaugă mierea şi roşile decojite. Se prăjeşte şi puiul. Peste, se adaugă sosul gătit anterior. Se adaugă smântâna şi untul.
Tiramisu cu lămâie
- Pişcoturi
- Lapte
- Zahăr pudră
- 250 gr. mascarpone
- 200 ml. smântână pentru frişcă minim 30%
- 3 gălbenuşuri
- 80 gr. zahăr pudră
- Coajă lămâie
- Zeamă lămâie
- Esenta de vanilie
Se amestecă ouăle şi zahărul pudră. Se adaugă frişca. Se bate bine crema, cu ajutorul unui mixer.
Se adaugă coajă şi zeamă de lămâie. Se montează tiramisu: se trec pişcoturile prin lapte, se adaugă primul strat într-o tavă, apoi, un strat de cremă, încă un strat de pişcoturi şi se continuă procedeul. Se lasă la frigider 30 de minute.