Rețeta lui Chef Horia Manea de ciulama de pui cu mămăliguță. Ingredientul secret pentru un preparat gustos

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 29.04.2025 la 09:54
Actualizat pe 29.04.2025 la 09:54
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format ditr-un starter, supă de ceapă, un fel principal, ciulama de pui cu mămăliguță, şi un desert, cornete cu ciocolată și frișcă.

Chef Horia Manea a devenit cunoscut publicului larg prin participarea sa în emisiunea culinară „Chefi la cuțite”, sezonul 12
captura Antena Stars
Unt – 50 gr.
Vin alb – 100 ml.
Făină – 20 gr.
Cimbru proaspăt sau cimbru uscat
Sare
Piper
Ulei de măsline
Pâine
Parmezan ras
Mod de preparare:
Ceapa se călește în unt. Ulterior, se adaugă făină, sare, piper, boia dulce și apă. Se lasă la fiert pentru 15-17 minute. Supa de ceapă se servește alături de pâine prăjită.
Rețetă ciulama de pui cu mămăliguță
Piept/pulpe de pui
Apă
Morcov
Ceapă
Făină
Unt
Pătrunjel
Sare
Piper
Boia dulce
Ulei
Mălai
Mod de preparare:
Puiul se prăjește în ulei de măsline. Se adaugă apa și legumele. Se condimentează cu sare, piper și boia dulce. Se lasă la fiert până când se gătește carnea suficient. Între timp, se pregătește ciulamaua. La foc mic, se adaugă untul, făina și stocul de lămâie. Se lasă la fiert și se adaugă carnea de pui. Se lasă la fiert încă 5 minute. Se servește alături de mămăligă.
Rețetă cornete cu ciocolată și frișcă
Ouă – 3 buc
Zahăr – 150 gr.
Făină – 100 gr.
Făină migdale – 50 gr.
Ciocolată
Frișcă
Mod de preparare:
Se amestecă, cu ajutorul unui mixer, ouăle și zahărul, până când nu se mai simte deloc zahărul. Aluatul rezultat se întinde pe tavă în formă de fursecuri și se lasă la cuptor pentru 10 minute, la 160 de grade. Fursecurile se scot din cuptor, și cât încă sunt calde, se răsucesc și se umplu cu cremă de ciocolată.