Rețeta lui Chef Horia Manea de halloumi burger cu sos special. Ingredientele de care ai nevoie

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 05.09.2025 la 13:12
Actualizat pe 05.09.2025 la 13:12
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, merdenele la tigaie, un fel principal, halloumi burger cu sos special, şi un desert, sufleu de caise.

Captură Antena Stars
- Rețeta lui Chef Horia Manea de halloumi burger cu sos special
- Ingredientele de care ai nevoie
Merdenele la tigaie
- Foi de plăcintă
- 200 g telemea de vacă
- 100 g cașcaval
- 1 ou
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Brânza de vacă se amestecă împreună cu oul și cașcavalul. Pentru fiecare merdenea se folosesc două foi de plăcintă. Se ung cu ulei de măsline, se adaugă umplutura și se închid. Merdenelele se prăjesc la foc mic, în ulei de măsline.
Halloumi burger cu sos special
- 2 bucăți brânză halloumi
- 1 roșie
- 1 chiflă burger
- 1 ceapă roșie
- 30 g rucola
- 10 ml oțet balsamic
- 30 g maioneză
- 10 g muștar
- 5 ml zeamă de lămâie
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Se pregătește sosul, amestecând muștarul, maioneza, oțetul balsamic și zeama de lămâie. Se condimentează cu sare și piper. Chfla se secționează pe jumătate și se prăjește la foc mic. Se montează burgerul: un strat de sos, rucola, două bucăți de halloumi prăjite anterior, două felii de roșii, ceapă, încă un strat de sos și rucola. Se închide burgerul.
Sufleu de caise
- 500 g caise
- 300 g zahăr
- 10 albușuri ou
- 100 ml apă
Caisele se amestecă împreună cu apă și zahăr și se lasă pe foc până ajung la consistența unei marmelade. Albușurile de ou se bat spumă tare. Apoi, se încorporează albușurile în piureul de caise. Compoziția se mută într-o tavă tapetată cu unt și făină și se introduce la 170 de grade, pentru 45 de minute.