Rețeta lui Chef Horia Manea de mămăligă cu brânză, smântână și ou. Cum să obții un preparat tradițional delicios
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 23.01.2025 la 12:21
Actualizat pe 23.01.2025 la 12:25
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, morcov la cuptor cu parmezan și pătrunjel, un fel principal, mămăligă cu brânză, smântână și ou, și un desert, mere coapte cu miere și scorțișoară.
- Rețeta lui Chef Horia Manea de mămăligă cu brânză, smântână și ou
- Cum să obții un preparat tradițional delicios
Morcov la cuptor cu parmezan și pătrunjel
- Morcovi - 4 buc.
- Ulei de măsline-20 ml
- Parmezan ras
- Sare
- Piper
- Usturoi pudră-10 g
- Pătrunjel-1 leg.
Morcovii feliați se amestecă cu ulei de măsline, parmezan ras, pudră de usturoi și pătrunjel tocat, apoi se coc 15 minute la 200°C.
Mămăligă cu brânză, smântână și ou
- Mălai-100 g
- Apă-400 ml
- Lapte-100 ml
- Unt-150 g
- Telemea de vacă-150 g
- Smântână acră-150 g
- Ou
Apa cu sare se fierbe, apoi se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând până se îngroașă. Mămăliga se pune într-un bol, se adaugă smântână, brânză rasă și un ou ochi deasupra.
Mere coapte cu miere și scorțișoară
- 4 mere mari
- Miere-100 ml
- Scorțișoară-15 g
- Nuci-75 g
- Stafide-50 g
- Unt-50 g
Merele se curăță de coajă și se scobesc în mijloc. Se umplu cu un amestec de miere, nuci, stafide și scorțișoară, apoi se așează într-o tavă.
Se coc în cuptor preîncălzit la 200°C timp de 10-12 minute. După ce se scot din cuptor, se adaugă un strat suplimentar de miere, iar desertul este gata de servit.