Rețeta lui Chef Horia Manea de orzo cu ciuperci. Cum să obții un preparat delicios în câteva minute

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 15.10.2025 la 11:25
Actualizat pe 15.10.2025 la 11:25
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, fasole blanșată picantă, un fel principal, orzo cu ciuperci și un desert, chec cu mere și scorțișoară.
- Orzo cu ciuperci
- Rețeta lui Chef Horia Manea
Fasole blanșată picantă
- 400 g fasole verde
- 10 g muștar
- 10 g susan alb și negru
- 1 lime
- 3-4 căței de usturoi
- 2 g fulgi de chilli
- 1 legătură de pătrunjel
- 200 ml apă
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se pregătește sosul, amestecând ulei de măsline, usturoi, muștar, fulgi de chilli, sare, piper, zeamă de lime, pătrunjel. Sosul se adaugă peste fasolea verde blanșată anterior (după două minute de fierbere, se trece prin apă rece).
Orzo cu ciuperci
- 250 g paste orzo
- 150 g ciuperci champignon
- 150 g ciuperci pleurotus
- 100 g spanac proaspăt
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 50 g parmezan ras
- 100 ml lapte
- 1 l apă
- Sar
- Piper
- Ulei de măsline
Se călește ceapa împreună cu usturoiul în ulei de măsline. Apoi, se adaugă ciupercile, orzoul, apa, se condimentează cu sare și piper și se lasă la fiert în jur de 10 minute. Se continuă cu spanacul și parmezanul.
Chec cu mere și scorțișoară
- 3 mere medii
- 100 ml lapte
- 3 ouă
- 120 g zahăr brun
- 100 g unt topit
- 7 g praf de copt
- 5 g bicarbonat de sodiu
- 30 ml ulei
- 10 g zahăr vanilat
- 250 g făină de migdale
- 5 g scorțișoară
- 5 g ghimbir pudră
- 2 g nucșoară
Se pregătește aluatul, amestecând laptele, untul topit, uleiul, ouăle, zahărul vanilinat și cel brun. Apoi, se încorporează făina cu ghimbirul, nucșoara, scorțișoara, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Compoziția se mută într-o tavă tapetată cu unt și făină. Se adaugă merele. Tava se introduce la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute.