Rețeta lui Chef Horia Manea de paste cu zucchini şi busuioc. Un preparat care e gata rapid, și pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 08.07.2025 la 12:28
Actualizat pe 08.07.2025 la 12:28
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, somon crocant dulce-picant, un fel principal, paste cu zucchini şi busuioc, şi un desert, plăcintă cu mere rapidă.
60 g unt topit
5 g usturoi granulat
3 g boia picantă
2 g fulgi de chilli
20 g miere
1 lămâie
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Somonul se taie în cubuleţe, se condimentează cu fulgi de chilli, pudră de usturoi, boia picantă, sare şi piper şi se introduce la cuptor pentru 10 minute. După cele 10 minute, somonul se unge cu sosul format din miere, zeamă de lămâie, boia picantă şi fulgi de chilli. Se lasă la cuptor pentru încă 5 minute.
Paste cu zucchini şi busuioc
Ingrediente:
10 g muguri de pin
2 bicăţi zucchini
3 căţei de usturoi
200 g paste
100 g parmezan
15 ml suc de lămâie
2 g piper roşu
Ulei de măsline
Busuioc
Sare
Piper
Mod de preparare:
Într-o tigaie cu ulei încins, se adaugă mugurii de pin, cubuleţele de zucchini, usturoiul şi busuiocul. Se lasă la călit. Apoi, se adaugă zeamă de lămâie, sare, piper, apă de la paste, paste şi parmezanul. Se amestecă.
Plăcintă cu mere rapidă
Ingrediente:
50g unt moale
2 bucăţi aluat foitaj
2 ouă
3 mere roşii
50 g zahăr
15 g scorţişoară
50 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se tapetează cu unt o tavă de brioşe. Peste, se adaugă aluatul foitaj şi se unge cu ou. Se adaugă merele, amestecate anterior cu zahăr şi scorţişoară. Peste, se adaugă al doilea aluat foitaj şi se taie în pătrăţele, în jurul formei. Se unge cu ou şi se adaugă fulgii de migdale. Se închid, pe rând, plăcintele. Se lasă la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade.