Rețeta lui Chef Horia Manea de shaorma de pui. Cum să marinezi carnea
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 03.02.2025 la 10:19
Actualizat pe 03.02.2025 la 10:19
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, ouă poșate cu avocado, un fel principal, shaorma de pui, și un desert, salată de fructe.
- Cum să pregătești shaorma de pui acasă
- Rețeta lui Chef Horia Manea
Ouă poșate cu avocado
- 1 avocado copt
- 2 ouă
- 2 felii pâine toast
- oțet
- sare
- piper
- boia dulce
Se lasă pe foc apa, amestecată cu sare și oțet. Se separă surplusul de albuș, cu ajutorul unei site. Când apa a dat în clocot, se adaugă ouăle, formându-se un vârtej cu o lingură și amestecând repede. Între timp, se curăță avocadoul și se taie în felii subțiri. Peste fiecare felie de toast se adaugă câte o jumătate de avocado tăiată felii și un ou. Se condimentează cu sare, piper și boia dulce.
Shaorma de pui
- 200 g piept de curcan
- 2 lipii
- 100 g varză albă
- 1 roșie
- Castraveți murați
- Maioneză-o lingură
- Ketchup - o lingură
- Sos de soia - o lingură
- Boia dulce
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Pătrunjel
Carnea de curcan se taie în felii subțiri și se lasă la marinat în ulei de măsline cu sare, piper, boia dulce și sos de soia. Se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Atât carnea, cât și legumele, se vor tăia în bucăți mici. Lipia se unge cu sos de maioneză și ketchup, se adaugă carnea, și, la final, legumele. Se închide lipia și este gata de servit.
Salată de fructe
- 2 kiwi
- 100 g struguri
- Nucă
- 6-8 căpșuni
- Afine
- 1 banană
- 1/2 ananas
- 2 linguri miere
Într-un bol, se amestecă toate fructele tăiate în cubulețe. Se adaugă nucă și miere.