Rețeta lui Chef Horia Manea de spaghete cu sos verde. Cum să obții cu doar câteva ingrediente un preparat gustos

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 29.05.2025 la 11:14
Actualizat pe 29.05.2025 la 11:14
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, broccoli iute cu brânză, un fel principal, spaghete cu sos verde, şi un desert, popcorn cu caramel.

Cum pregătește Chef Horia Manea spaghete cu sos verde
Captură Antena Stars
- Rețeta lui Chef Horia Manea de spaghete cu sos verde
- Cum să o pregătești
Broccoli iute cu brânză
- Broccoli – 1 buc.
- Ulei de măsline – 30 ml.
- Halloumi – 225 gr.
- Garam masala – 10 gr.
- Usturoi – 2 catei
- Ardei iute – 1 buc.
- Coajă lămâie
- Zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
- Lipie – 1 buc.
Broccoliul se lasă la fiert pentru 4-5 minute. Halloumiul se prăjește în ulei de măsline, se adaugă ardeiul iute, usturoiul, garam masala, zeamă de lămâie și apă de la broccoli. Se adaugă sare, piper și broccoliul.
Spaghete cu sos verde
- Spaghete – 300 gr.
- Spanac – 100 gr.
- Mazăre congelată – 140 gr.
- Busuioc proaspăt
- Pesto – 50 gr.
- Smântână – 150 ml.
- Parmezan – 50 gr.
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
În apa în care au fiert pastele, se adaugă spanacul și mazărea. Se codimentează cu sare și piper și se lasă la fiert pentru 5 minute.
Spanacul, mazărea, mugurii de pin, smântâna, pătrunjelul și parmezanul se amestecă sub blederul vertical până se omogenizează totul. Sosul se mută pe foc, se adaugă pastele, ulei de măsline, apă, sare, piper și smântână lichidă.
Popcorn cu caramel
- Boabe de porumb
- Ulei de floarea soarelui
- Zahăr – 100 gr.
- Apă – 20 ml.
- Smântână lichidă – 100 ml.
- Unt nesărat – 15 gr.
- Sare – 2 gr.
Popcornul se amestecă împreună cu sosul de caramel, pregătit anterior, la foc mic, din zahăr, apă, smântână, unt.