Rețeta lui Chef Horia Manea de strips din pui cu sos de maioneză picantă. Cum să obții o crustă crocantă

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 11.06.2025 la 10:37
Actualizat pe 11.06.2025 la 10:37
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, toast cu cartofi dulci și avocado, un fel principal, strips din pui cu sos de maioneză picantă, şi un desert, biluțe din curmale și fistic.

Strips din pui cu sos de maioneză picantă după rețeta lui Chef Horia Manea
Captură Antena Stars
- Strips din pui cu sos de maioneză picantă după rețeta lui Chef Horia Manea
- Secretele pentru un preparat delicios
Toast cu cartofi dulci și avocado
- Cartofi dulci
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Avocado
- Lămâie
- Ceapă roșie
- Roșii cherry
- Telemea
Cartofii dulci se taie în felii subțiri, se așează într-o tavă cu ulei de măsline și, peste, se presară sare și piper. Tava se introduce la cuptor pentru 10 minute, la 220 de grade. Între timp, se pregătește crema pentru toast.
Se amestecă roșii cherry, avocado, ceapă, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper. Se pisează totul cu ajutorul unei furculițe. Amestecul se adaugă peste feliile de cartofi, împreună cu telemeaua.
Strips din pui cu sos de maioneză picantă
- Piept de pui
- Ouă
- Făină
- Pesmet panko
- Ulei
- Unt topit
- Parmezan
- Pătrunjel
- Maioneză
- Muștar
- Boia afumată
- Sos picant
Puiul se taie în felii (stripsuri). Se condimentează cu sare și piper. Stripsurile se trec prin făină, prin ou amestecat cu boia dulce și, la final, prin pesmet panko.
Se lasă la prăjit în baie de ulei. Stripsuirile se decorează cu parmezan și unt topit și se servesc alături de sosul format din maioneză, muștar și sos picant.
Biluțe din curmale și fistic
- Curmale
- Fistic
- Ciocolată neagră
Curmalele și fisticul se trec prin chopper. Din compoziția rezultată se formează biluțe. Se lasă la congelator. Apoi, se trec prin ciocolată topită.