Rețeta lui Chef Horia Manea de tigaie picantă. Ce să adaugi pentru un plus de gust

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 02.05.2025 la 14:05
Actualizat pe 02.05.2025 la 14:05
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată de ton, un fel principal, tigaie picantă şi un desert, brânzoaice.

Tigaie picantă după rețeta lui Chef Horia Manea
Captură Antena Stars
- Muștar
- Sos chilli
- Maioneză
- Usturoi
- Sare
- Piper
- Zeamă de lămâie
Se amestecă roșiile cherry, castraveții, ceapa roșie, ardeiul copt și tonul. Se presară mărar și pătrunjel.
Între timp, se pregătește și sosul amestecând maioneză, muștar, zeamă de lămâie, sos chilli, sare și piper.
Tigaie picantă
- Carne de pui/porc/vită
- Ulei de măsline
- Ardei iute
- Ardei gras
- Ceapă roșie
- Usturoi
- Boia dulce
- Cimbru
- Sare
- Piper
- Sos de soia
- Sos de roșii
Carnea se pune la prăjit în ulei de măsline. Ulterior, se adaugă ardeiul iute, se condimentează cu sare, piper și cimbru.
Se adaugă și restul legumelor: ceapa roșie, ardeiul gras, usturoiul. La final, se adaugă sosul de roșii și apa. Se lasă la fiert.
Brânzoaice
- Aluat:
- Făină
- Unt
- Lapte
- Drojdie
- Zahăr
- Sare
Umplutură:
- Ou
- Brânză de vaci
- Smântână
- Făină
- Sare
- Vanilie
Se pregăteşte aluatul amestecând făina, drojdia, zahărul, laptele şi untul topit. Se lasă la dospit pentru 30 de minute.
Aluatul se împarte în mai multe părţi egale, se formeazâ brânzoaicele şi, cu ajutorul unui pahar, se formează o adâncitură. Se adaugă brânză. Brânzoaicele se ung cu ou şi se introduc la cuptor pentru 35 de minute, la 170 de grade.