Rețeta lui Horia Manea de frigărui de porc cu cartofi fierţi la cuptor. Un preparat savuros pentru weekend
 
					
				
            	
            	            		De Ilinca Lunca.
            					Publicat pe 31.10.2025 la 17:19
				Actualizat pe 31.10.2025 la 17:19            	
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, cremă de ricotta la cuptor, un fel principal, frigărui de porc cu cartofi fierţi la cuptor, și un desert, plăcintă cu fructe de pădure.
- Rețetă de frigărui de porc cu cartofi fierţi la cuptor
- Un preparat perfect pentru un weekend petrecut cu familia
Cremă de ricotta la cuptor
- 400 g ricotta
- 250 g mozzarella proaspătă
- 50 g parmezan
- 3-4 căţei de usturoi
- 40 g nuci
- 40 g roşii uscate în ulei
- 1 lămâie
- 1 crenguţă de rozmarin
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se amestecă: parmezan, ulei de măsline, sare, piper, 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt, roşiile uscate, mozzarella, zeamă de lămâie, rozmarin proaspăt şi ricotta. Compoziţia rezultată se mută într-o tavă, se adaugă nuci, ulei de măsline şi rozmarin, şi se introduce la cuptor, la 180 de grade, pentru 10 minute.
Frigărui de porc cu cartofi fierţi la cuptor
- 400 g pulpă de porc
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 1 ceapă roşie
- 1 ceapă galbenă
- 1 zucchini
- 4 cartofi
- 30 ml sos de soia light
- 10 ml oţet balsamic
- 5 g cimbru uscat
- 10 g miere
- 10 g zeamă de lămâie
- 3-4 căţei de usturoi
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Cartofii se fierb în prealabil, se crestează pe mijloc şi, în interiorul lor, se introduc căţei de usturoi. Cartofii se asezonează cu ulei de măsline şi sare, se împachetează în folie de aluminiu şi se introduc la cuptor, pentru 25 de minute, la 180 de grade.
Carnea de porc se lasă la marinat în amestecul format din oţet balsamic, zeamă de lămâie, cimbru, sos de soia, ulei de măsline, sare, piper şi miere. Se montează frigăruile: se alternează carnea cu legumele. Se prăjesc în ulei de măsline. Se servesc alături de cartofi.
Plăcintă cu fructe de pădure
- foi de plăcintă
- 2 ouă
- 200 ml frişcă lichidă
- 200 ml lapte
- 100 g zahăr
- 80 g unt topit
- 5 g praf de copt
- 1 lămâie
- 125 g afine
- 125 g zmeură
- 150 g căpşuni
Se amestecă ouăle, zahărul, praful de copt, laptele, frişca lichidă. Se arde şi coajă de lămâie. Foile de plăcintă se ung cu ou, se pliază şi se pun pe fundul unei tăvi. Peste, se toarnă compoziţia şi se adaugă fructele. Tava se introduce la cuptor la 175 de grade, pentru 30 de minute.
 
				 
			
		



 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		