Rețeta lui Horia Manea de orez cremos cu pui. Ingredientul secret folosit de chef
De Elena Boruz.
Publicat pe 26.11.2025 la 14:11
Actualizat pe 26.11.2025 la 14:11
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, cuiburi cu prosciutto crudo şi ceapă caramelizată, un fel principal, orez cremos cu pui, și un desert, brioşe în stil englezesc.
- Cum se prepară orezul cremos cu pui
- Detaliul șa care nu te-ai fi așteptat
Cuiburi cu prosciutto crudo şi ceapă caramelizată
1 aluat foitaj
20 ml dulceaţă de ardei iute
2-3 crenguţe de rozmarin
2-3 cepe
150 g brânză Brie
100 g prosciutto crudo
Sare
Piper
Ulei de măsline
Aluatul foitaj se împarte în 16 pătrate egale. Fiecare bucată se aşează în spaţiile de brioşe dintr-o tavă cu forme de acest tip, unse anterior cu ulei, şi se umple cu ceapă caramelizată, brânză Brie, dulceaţă de ardei iute, prosciutto crudo şi rozmarin. Tava se introduce la cuptor, la 180 de grade, pentru 15 minute.
Orez cremos cu pui
250 g orez
200 g piept de pui
1 ceapă
1 ardei gras galben
1 ardei gras roşu
80 g cremă de brânză
50 g mix caşcaval ras
2-3 căţei de usturoi
200 ml supă de pui
Sare
Piper
Ulei de măsline
Puiul se condimentează cu sare, piper, şi se lasă la prăjit în ulei de măsline. Ulterior, se adaugă ceapa, usturoiul, ardeiul gras şi orezul. Apoi, se adaugă supa de pui şi se lasă la fiert. Se continuă cu cremă de brânză şi caşcaval ras. La final, se presară pătrunjel.
Brioşe în stil englezesc
250 ml iaurt grecesc
200 g făină
100 g unt
150 g merişoare
7 ml esenţă de vanilie
50 g zahăr
Coajă portocală
7 g praf de copt
1 ou
Se amestecă făina, zahărul şi praful de copt. Peste, se rade coajă de portocală. Se continuă cu untul, esenţa de vanilie, un ou şi iaurtul. Se adaugă merişoarele. Compoziţia se mută într-o tavă şi se introduce la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute



