Rețeta lui Horia Manea de paste cu pui, salam chorizo şi sos cremos. Ingrediente și mod de preparare

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 06.10.2025 la 14:18
Actualizat pe 06.10.2025 la 14:18
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, cartofi cu mozzarella, un fel principal, paste cu pui, salam chorizo şi sos cremos, şi un desert, pandişpan cu gutui.
- Rețetă de paste cu pui, salam chorizo și sos cremos
- Un preparat delicios pentru întreaga familie
Cartofi cu mozzarella
- 3-4 cartofi
- 150 g mozzarella
- 30 g amidon
- 5 g pudră de usturoi
- Boia dulce
- 1 legătură pătrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei de floarea-soarelui
Cartofii se pun la fiert. Apoi, se pisează, se adaugă sare, piper, boia dulce, pudră de usturoi, amidon şi pătrunjel. Ulterior, se împarte egal, sub formă de chiftele, şi fiecare parte se umple cu mozzarella. Se aplatizează. Se păjesc în ulei de floarea-soarelui,
Paste cu pui, salam chorizo şi sos cremos
- 100 g salam chorizo
- 125 g piept de pui
- 1 ceapă
- 2-4 căţei de usturoi
- 35 g pastă tomate
- 3 g boia dulce
- 3-4 frunze busuioc proaspăt
- 1 legătură pătrunjel
- 75 ml smântână de gătit
- 25 ml apă
- 50 g parmezan
- 250 g paste
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
În ulei de măsline, se prăjeşte salamul chorizo, pieptul de pui, ceapa şi usturoiul. Apoi, se adaugă pasta de tomate, sare, piper, boia dulce, apă, smântâna de gătit. Se lasă la fiert pentru 2-3 minute, se adaugă pastele şi busuiocul proaspăt. La final, se adaugă pătrunjel şi parmezan.
Pandişpan cu gutui
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 120 g făină
- 5 g praf de copt
- 5 g scorţişoară
- 1 gutuie
- 30 g unt
- 5 g esenţă de vanilie
- Zahăr pudră
Gutuia se caramelizează împreună cu un praf de scorţişoară. Între timp, se pregăteşte compoziţia, amestecând ouăle, zahărul, uleiul, esenţa de vanilie şi făina. Compoziţia se mută într-o tavă tapetată cu unt şi făină. Se adaugă gutuile. Se lasă la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade.