Rețeta lui Horia Manea de pulpă de porc inăbuşită cu ciuperci brune. Secretul pentru un gust savuros

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 26.09.2025 la 11:27
Actualizat pe 26.09.2025 la 11:27
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată cu sfeclă roşie şi năut, un fel principal, pulpă de porc inăbuşită cu ciuperci brune, şi un desert, prăjitură „invizibilă” cu mere.
- Rețeta lui Horia Manea de pulpă de porc cu ciuperci
- Ingredientele necesare pentru un gust delicios
Salată cu sfeclă roşie şi năut
- 200 g sfeclă roşie
- 150 g năut fiert
- 2 fire de ceapă verde
- 100 g telemea
- 30 g nuci
- 20 g seminţe de dovleac
- 1 lămâie
- 1 legătură pătrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
- Chimion
Se amestecă sfecla roşie, ceapa verde, pătrunjelul, năutul, telemeaua, nucile, seminţele de dovleac, zeama de lămâie şi uleiul de măsline, într-un bol. Se condimentează cu sare, piper, chimion, şi se amestecă.
Pulpă de porc inăbuşită cu ciuperci brune
- 450 g pulpă de porc
- 300 g ciuperci brune
- 2 cepe
- 3-4 căţei de usturoi
- 30 g unt
- 100 ml vin alb
- 200 ml supă de carne
- 5 g cimbru
- 2 frunze dafin
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Pulpa de pui se taie în cubuleţe şi se prăjeşte în ulei de măsline În sucul rezultat, se adaugă unt, și se călesc usturoiul şi ceapa. Se presară sare, piper şi cimbru. Ulterior, se adaugă ciupercile. La final, carnea, supa, vinul şi foile de dafin. Se lasă la fiert pentru o oră..
Prăjitură „invizibilă” cu mere
- 1 kg mere
- 2 ouă
- 100 g lapte
- 100 g făină
- 70 g zahăr
- 10 g praf de copt
- 30 g unt topit
- 5 ml esenţă de vanilie
Se amestecă laptele, untul şi ouăle. Apoi, se continuă cu zahărul, făina, praful de copt şi esenţa de vanilie. Merele se trec prin mandolină, apoi, se amestecă în aluat. Compoziţia se mută într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi se introduce la cuptor, la 180 de grade.