Rețeta lui Horia Manea de șnițel din file de pui cu cartofi dulci wedges, la Meniu de vedetă

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 08.10.2025 la 15:46
Actualizat pe 08.10.2025 la 15:46
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, biscuiţi aperitiv cu brânză cheddar, un fel principal, șnițel din file de pui cu cartofi dulci wedges, şi un desert, rondele de mere cu aluat foitaj.
- Horia Manea prezintă trei rețete pentru o masă savuroasă
- Cu ce să îți răsfeți familia
Biscuiţi aperitiv cu brânză cheddar
- 150 g făină de migdale
- 100 g cheddar ras
- 2 ouă
- 30 g iaurt
- 30 g unt topit
- 3 g pudră de usturoi
- 3 g praf de sare
- Sare
Se amestecă iaurtul, ouăle, untul topit, sare, piper, zahărul, pudra de usturoi, praful de copt şi cheddarul. Aluatul se împarte sub formă de biscuiţi, se aplatizează, se mută într-o tavă pentru cuptor şi se introduc la 180 de grade, pentru 15 minute.
Şnițel din file de pui cu cartofi dulci wedges
- 500 g piept de pui
- 320 ml lapte bătut
- 1 ou
- 2 g pudră de usturoi
- 5 g boia dulce
- 190 g făină
- 65 g amidon
- 50 g parmezan ras
- 800 g cartofi dulci
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Cartofii dulci se asezonează cu ulei de măsline, sare, piper, boia dulce, pudră de usturoi şi rozmarin. Se introduc la cuptor, la 220 de grade, pentru 30 de minute. Puiul se lasă la marinat în amestecul format din lapte bătut, un ou, boia dulce, sare, piper şi pudră e usturoi. Separat, într-o tavă, se amestecă făina, amidonul, boiaua dulce şi pudra de usturoi. Se trece puiul prin acest amestec şi se prăjeşte în ulei încins. Puiul se serveşte alături de cartofi.
Rondele de mere cu aluat foitaj
- 1 aluat foitaj
- 2-4 mere
- 5 g scorţişoară
- 20 g zahăr brun
- 2 g nucşoară
- 1 ou
Merele se taie rondele şi se găuresc pe interior. Se îmbracă în aluatul foitaj. Se ung cu ou şi, peste, se presară zahăr brun amestecat cu scorţişoară şi nucşoară. Se introduc la cuptor la 180 de grade, pentru 10-12 minute.