Rețeta lui Horia Manea de șnițele din vinete cu mujdei de usturoi. De ce ingrediente ai nevoie

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 11.09.2025 la 14:42
Actualizat pe 11.09.2025 la 14:42
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, tartă din aluat foitaj cu ciuperci și brânză, un fel principal, șnițele din vinete cu mujdei de usturoi, şi un desert, gem de prune.
- Horia Manea îți prezintă trei rețete fabuloase
- Cum gătești șnițele din vinete cu mujdei de usturoi
Tartă din aluat foitaj cu ciuperci și brânză
- 1 aluat foitaj
- 200 g cheddar ras
- 150 g telemea
- 400 g gălbiori
- 7 g pudră de usturoi
- 2-3 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 30 g unt
- 5 g cimbru
- 1 ou
- Sare
- Piper
Se pun la călit ceapa și usturoiul. Se condimentează cu sare, piper și boia dulce. Peste, se adaugă gălbiorii, cimbrișorul și untul. Între timp, aluatul foitaj se secționează pe margine. Peste aluat se presară cheddar ras, amestecul de gălbiori, cimbrișorul și brânză rasă. Marginile rămase se ung cu ou, se presară pudră de usturoi, sare și boia dulce. Tava se introduce la cuptor la 180 de grade, până se rumenește plăcinta.
Șnițele din vinete cu mujdei de usturoi
- 2 vinete
- 7 g boia dulce
- 2 ouă
- 200 g făină
- 200 g pesmet
- 5 căței de ustuoi
- 30 ml ulei
- 30 ml lapte
- Sare
- Piper
- Ulei
Vinetele se taie rondele, se condimentează cu sare și se trec, prima dată, prin făină, apoi, prin ou și, la final, prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins. Se servesc alături de mujdei de usturoi.
Gem de prune
- 5 kg prune
- 1 kg zahăr
Se scot sâmburii, se pun la fiert prunele împreună cu zahărul. Se lasă 1-2 h pe foc. Gemul se păstrează în borcane de sticlă