Rețeta lui Horia Manea pentru antricot de vită cu legume. Preparatul delicios cu care îți vei surprinde invitații

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 30.07.2025 la 13:11
Actualizat pe 30.07.2025 la 13:13
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, sandwich cu croissant, ouă zdrobite, rucola și cremă balsamică, un fel principal, antricot și vrăbioară cu legume coapte și cremă de unt, şi un desert, cupă cu iaurt, miere și fructe.
- Rețeta lui Horia Manea pentru antricot de vită cu legume
- Preparatul delicios cu care îți vei surprinde invitații
- Detalii pas cu pas
Sandwich cu croissant, ouă zdrobite, rucola și cremă balsamică
- 2 ouă
- 2 croissante
- 100 g telemea
- Rucola proaspătă
- Roșii cherry
- 50 g unt
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Cremă balsamică
Crosissantul se secționează pe jumătate. Între timp, se gătește oul, la foc mic. Se adaugă sare, piper și boia dulce. Croissantul se umple cu omletă, rucola, roșii, brânză rasă și cremă balsamică.
Antricot și vrăbioară cu legume coapte și cremă de unt
- 2 buc. antricot de vită
- 2 buc. vrăbioară de vită
- Fulgi de sare
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 dovlecei
- 1 ardei gras
- 1 lămâie
- 1 sfeclă roșie coaptă
- 30 ml susan
- 30 ml sos de soia
- Fulgi de chilli
- Boia dulce
- 50 g zahăr brun
- 20 ml suc de lămâie
- 1 buc. ghimbir
- 350 g unt
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Legumele se amestecă împreună cu sosul de soia, boia dulce și fulgi de chilli. Antricotul de vită și vrăbioara se condimenează cu sare și se lasă la gătit pe plită încinsă. La fel și legumele. Între timp, se pregăteștec crema de unt, amestecând untul moale, sosul de soia, zahărul, fulgii de sare și ghimbirul ras. Carnea se servește alături de legume și crema de unt.
Cupă cu iaurt, miere și fructe
- 300 g iaurt grecesc
- 40 g miere
- 2 banane
- 100 g afine
- 50 g nuci
- 150 g biscuiți digestivi
- 100 g fulgi de porumb
În cupă, se adaugă un strat de biscuiți, un strat de iaurt grecesc, felii de banane, fulgi de porumb, afine și nuci.