Rețeta simplă a lui Chef Horia Manea pe care să o încerci. Cum să pregătești risotto carbonara

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 23.04.2025 la 11:24
Actualizat pe 23.04.2025 la 11:24
În ediția de astăzi a emisiunii Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a gătit un meniu complet, format dintr-un starter, chifteluțe cu ton, un fel principal, risotto carbonara, şi un desert, budincă de orez.

Rețeta lui Chef Horia Manea de risotto carbonara
Captură Antena Stars
- Rețeta simplă a lui Chef Horia Manea de risotto carbonara
- Cum să o pregătești
Chifteluțe de ton
- Ton conservă – 1 buc
- Morcov – 1 buc
- Apio – 1 buc
- Mărar
- Piper
- Sare
- Capere
- Muștar
- Ulei de măsline
- Făină
Într-un bol încăpător se amestecă tonul, mărarul, apio, caperele, un ou și morcovul ras. Se condimentează cu o lingură de muștar, sare, piper și se adaugă ulei de măsline.
Se formează chifteluțele, se trec prin făină și se introduc la cuptor la 180 de grade, pentru 10-15 minute.
Risotto carbonara
- Orez arborio – 200 gr.
- Guanciale sau bacon – 100 gr.
- Ceapă – 1 buc
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Vin alb
- Supă de pui sau de legume
- Pecorino romano sau parmezan
- Ouă – 2 buc.
Baconul se călește în ulei de măsline. Separat, într-un bol încăpător, se amestecă două ouă, parmezan, stoc de legume și grăsime de la bacon.
În sucul rezultat, se adaugă risottoul, se stinge cu vin, stocul de legume și amestecul din ou. Se condimentează cu sare și piper. La final, se adaugă baconul.
Budincă de orez
- Lapte – 960 ml
- Orez – 180 gr.
- Baton vanilie
- Zahăr – 75 gr.
- Sare
- Unt - 30 gr.
- Ouă – 4 buc.
- Pesmet
- Stafide
Se pune laptele la fiert, până când dă în clocot. Se adaugă esența de vanilie, zahărul și orezul. Ulterior, se încorporează untul, albușurile bătute spumă și gălbenușurile.
Separat, într-o tavă tapetată cu unt și pesmet, se toarnă compoziția. Tava se introduce la cuptor la 170 de grade, pentru 60 de minute.