Șnițel de pui cu salată Caesar. Rețeta simplă și delicioasă a lui Chef Horia Manea

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 09.07.2025 la 13:57
Actualizat pe 09.07.2025 la 13:57
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată de creveți cu mango, un fel principal, șnițel de pui cu salată Caesar, şi un desert, clătite din ricotta fără făină.
- Șnițel de pui cu salată Caesar
- Rețeta simplă și delicioasă a lui Chef Horia Manea
Salată de creveți cu mango
- 200 g creveți
- 5 g boia afumată
- 5 g pudră de usturoi
- 1 mango
- o jumătate ceapă roșie
- 1 ardei iute
- 1 legătură pătrunjel
- 50 g maioneză
- 20 g sos picant
- 1 avocado
- 50 g unt
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Creveții se condimentează cu boia afumată, pudră de usturoi, sare și piper, și se prăjesc în unt. Între timp, se taie cele necesare pentru salată, ceapă roșie, mango, avocado, ardei iute.
Se amestecă împreună cu creveții, se adaugă sosul picant, maioneza, sare, piper, și se presară pătrunjel.
Șnițel de pui cu salată Caesar
Şniţelele de pui se trec prin făină, apoi prin ou şi, la final, prin pesmet panko. Se introduc la cuptor, la 170 de grade, pentru 30 de minute.
Între timp, se pregăteşte salata Caesar, amestecând fileul de anchois, usturoi, gălbenuşul de la un ou, muştar, parmezan, sare, piper şi zeamă de lămâie. Se adaugă salata.
Clătite din ricotta fără făină
- 1 ou
- 25 g zahăr
- 180 g ricotta
- 50 g amidon
- 3 g drojdie uscată
- 30 g dropsuri de ciocolată
- 50 g zmeură
- apă
Se pregăteşte compoziţia, amestecând un ou, zahăr, ricotta, amidon şi ciocolată. Se prăjesc la foc mic. Se servesc alături de fructe proaspete.