Steak de conopidă cu piure de ardei copt şi sos chimichurri. Rețeta delicioasă a lui Chef Horia Manea pe care să o încerci

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 21.05.2025 la 11:00
Actualizat pe 21.05.2025 la 11:00
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată de mango şi avocado, un fel principal, steak de conopidă cu piure de ardei copt şi sos chimichurri, şi un desert, chec cu rubarbă.

Rețeta lui Chef Horia Manea de steak de conopidă cu piure de ardei copt şi sos chimichurri
Captură Antena Stars
- Steak de conopidă cu piure de ardei copt şi sos chimichurri
- Rețeta lui Chef Horia Manea
Salată de mango şi avocado
- Mango
- Salată
- Ardei
- Ceapă
- Pătrunjel
- Lime
- Ardei iute
- Avocado
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Legumele se taie în bucăţi mici, se asezonează cu sare, piper, se adaugă ulei de măsline, zeamă de lime şi se presară pătrunjel.
Steak de conopidă cu piure de ardei copt şi sos chimichurri
- Conopidă
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Boia dulce
- Usturoi
- Pătrunjel
- Oţet de mere
- Unt
- Chilli
- Ardei
Se pregăteşte sosul chimichurri, amestecând pătrunjel, ulei de măsline, usturoi, sare, piper, ulei de măsline, oţet de mere. Între timp, conopida se taie în felii, se asezonează cu ulei de măsline, boia dulce, pudră de usturoi şi sare.
Se pune la prăjit în unt. Ardeiul copt se lasă la fiert pentru 1-2 minute minute şi se amestecă sub blenderul vertical, împreună cu un praf de sare, usturoi şi unt. Conopida se serveşte alături de piureul de ardei copt şi sos chimichurri.
Chec cu rubarbă
- Rubarbă
- Făină
- Zahăr
- Ouă
- Unt
- Lapte
- Praf de copt
- Esenţă de vanilie
- Sare
- Scorţişoară
- Zahăr brun
Cu ajutorul unui mixer, se amestecă două ouă, sare, zahăr, unt, lapte, esenţa de vanilie, scoţişoară, praf de copt şi făină. Se adaugă rubarbă. Aluatul se mută într-o tavă tapetată cu unt şi făină. Se introduce la cuptor pentru 30 de minute, la 170 de grade.