Supă cremă de leurdă după rețeta lui chef Horia Manea. Preparatul este ideală pentru primăvară

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 16.04.2025 la 09:54
Actualizat pe 16.04.2025 la 09:54
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, pide turcești cu brânză, un fel principal, supă cremă de leurdă, şi un desert, ștrudel cu nucă.
- Supă cremă de leurdă după rețeta lui chef Horia Manea
- Preparatul este ideală pentru primăvară
Pide turcești cu brânză
- Un ou
- Ulei de măsline 15 ml.
- Iaurt 30 gr.
- Apă călduță 80 ml.
- Drojdie uscată 7 gr.
- Făină 250 gr.
- Zahăr 15 gr.
- Sare
- Mozzarella 200 gr.
Se amestecă iaurtul, ouăle, uleiul de măsline, drojdia uscată și 40 ml de apă. Ulterior, se încorporează făina. Aluatul se lasă la dospit pentru 30 de minute. Apoi, se împarte în 5 părți egale. Pidele se umplu cu mozzarella și se închid. Se ung cu ou și se introduc la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.
Supă cremă de leurdă
- Ulei de măsline
- Ceapă 2 buc
- Cartofi 500 gr.
- Sare
- Piper
- Boia dulce
- Apă 2 L
- Leurdă 250 gr.
Peste ceapa călită se adaugă cartofii, boia dulce, sare și piper. După 2-3 minute, se adaugă apa și se lasă la fiert până când se gătesc suficient cartofii. Ulterior, se adaugă leurda. Se amestecă totul sub blenderul vertical. Supa cremă se servește alături de crutoane.
Ștrudel cu nucă
- Foi plăcintă
- Nucaă– 400 gr.
- Zahăr – 250 gr.
- Unt- 40 gr.
Foile de plăcintă se ung cu ou și se umplu cu o compoziție formată din nuci, migdale și zahăr. Se rulează, se ung cu ou și se lasă în cuptor pentru 20 minute, la 180 de grade.