Supă Minestrone după rețeta lui Chef Horia Manea. Cum să obții un preparat delicios

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 01.09.2025 la 12:26
Actualizat pe 01.09.2025 la 12:26
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată de macaroane cu sos cremos, un fel principal, supă Minestrone, şi un desert, alivenci.
- Supă Minestrone după rețeta lui Chef Horia Manea
- Cum să obții un preparat delicios
Salată de macaroane cu sos cremos
- 225 g macaroane
- 1 ardei gras roşu
- Ţelină apio
- 2 castraveţi muraţi
- 1 ceapă roşie
- 2-3 căţei de usturoi
- 50 g muştar
- 180 g maioneză
- 20 ml zeamă de la castraveţi
- 5 ml oţet
- 15 g zahăr
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Macaroanele se amestecă împreună cu apio, ardeiul roşu, ceapa, usturoiul, castraveţii muraţi. Apoi, se adaugă maioneza, muştarul, oţetul, zeama de la castraveţii muraţi şi zahărul. Se condimentează cu sare şi piper.
Supă Minestrone
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 1-2 roşii
- 100 g fasole boabe
- 100 g mazăre
- 70 g paste
- 1.5 L apă
- 100 g parmezan
- 1 legătură pătrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
În ulei de măsline, se călesc ceapa, apio şi morcovul. Apoi, se adaugă şi usturoiul, cartofii, dovlecelul, mazărea şi roşiile. Se toarnă apă şi se adaugă două felii de parmezan pentru mai mult gust. Se lasă la fiert, se scoate parmezanul, se adaugă fasolea şi pastele. Se lasă încă 10 minute pe foc. La final, se presară părunjel şi parmezan ras.
Alivenci
- 500 ml lapte
- 400 g iaurt
- 100 g griş
- 250 g mălai
- 10 g zahăr vanilat
- 5 g coajă rasă de lămâie
- 2 ouă
- 50 g zahăr
- 60 ml ulei
- Smântână
La foc mic, se amestecă laptele, uleiul, zahărul, zahărul vanilat şi un praf de sare. În momentul când a dat în clocot, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuu. Compoziţia se mută într-un bol, se adaugă iaurtul, ouăle, grişul şi praful de copt. Amestecul se toarnă într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi se introduce la cuptor, la 180 de grade, pentru 45 de minute.