Tăiței udon cu legume după rețeta lui Chef Horia Manea. Preparatul delicios pe care să îl încerci

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 13.06.2025 la 10:47
Actualizat pe 13.06.2025 la 10:47
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată Caesar cu tortellini, un fel principal, tăiței udon cu legume, şi un desert, pandișpan cu caise.
- Rețeta lui Chef Horia Manea de tăiței udon cu legume
- Cum să îi pregătești
Salată Caesar cu tortellini
- Salată iceberg
- Piept de pui
- Tortellini
- Parmezan
- Oregano
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
- Boia dulce
- Usturoi
- Pesmet
- Maioneză
Se prăjește pieptul de pui în ulei de măsline. Se condimenează cu sare și piper. Între timp, se amestecă pastele, salata iceberg, parmezanul ras, pesmetul, maioneza, boiaua dulce, un praf de sare și unul de piper, pudra de usturoi și oregano.
Tăiței udon cu legume
- Tăiței
- Ciuperci
- Morcov
- Ardei gras
- Fasole verde
- Ceapă verde
- Susan
- Sos de soia
- Ulei de susan
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Tăițeii se pun la fiert. Între timp, se călesc legumele în ulei de măsline, pe rând: ceapa, usturoiul, ciupercile, ardeiul gras, morcovii, fasolea verde, tăițeii udon și apă de la paste. Apoi, se adaugă sos de soia și ulei de susan. La final, se adaugă ceapa verde și susan.
Pandișpan cu caise
- Făină
- Ouă
- Lapte
- Zahăr
- Apă
- Unt
- Caise
Se pun la fiert apa și zahărul. Albușurile se bat spumă tare. Peste, se adaugă siropul în fir subțire. Apoi, se adaugă gălbenușurile și se încorporează și făina. Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu unt și făină, se adaugă caisele și se lasă la cuptor pentru 30 de minute, la 170 de grade.