Tocană de legume după rețeta lui Chef Horia Manea. Ingredientele de care ai nevoie pentru un preparat delicios
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 10.11.2025 la 13:32
Actualizat pe 10.11.2025 la 13:32
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, supă de roșii cu orez, un fel principal, tocană de legume, și un desert, salată de fructe.
- Rețeta perfectă pentru o tocană de legume
- Secretul lui Chef Horia Manea pentru un gust deosebit
Rețetă supă de roșii cu orez
Ingrediente:
800 g roșii decojite
50 g orez
2 morcovi
2 cepe
1 țelină
1 ardei gras
1 păstârnac
1 legătură pătrunjel
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Se pun la fiert morcovii, țelina, păstârnacul și ceapa. Apoi, se continuă cu orezul, sucul de roșii și roșiile decojite date prin răzătoare. La final, se scoate ceapa, se condimentează cu sare și piper și se adaugă pătrunjelul.
Rețetă tocană de legume
Ingrediente:
1 ceapă
2 morcovi
3 roșii
1 ardei gras
1 zucchini
1 vânătă
1 legătură pătrunjel
2-3 căței de usturoi
2 foi de dafin
250 g orez
1L apă
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Se călesc ceapa și usturoiul, în ulei de măsline. Apoi, se adaugă morcovul, ardeiul gras, zucchiniul, vânăta, roșiile și orezul. Se lasă 2-3 minute la fiert și se adaugă apa. Se lasă 20 de minute la fiert. La final, se presară pătrunjel și piper fresh.
Rețetă salată de fructe
Ingrediente:
1 strugure
1 rodie
1 banană
250 g ananas din compot
1 pară
1 măr
1 kaki
1 portocală
50 ml vișinată
15 g zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se vor tăia fructele în cubulețe. Se adaugă zahăr vanilat și vișinată. Se amestecă totul.



