Urzici cu ceapă prăjită și hrean, rețeta de sezon pe care să o încerci. Cum să o pregătești după sfaturile lui Chef Horia Manea

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 09.04.2025 la 10:58
Actualizat pe 09.04.2025 la 10:58
În ediția de astăzi a emisiunii Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a gătit un meniu complet, format dintr-un starter, supă cremă de dovleac cu bacon, un fel principal, urzici cu ceapă prăjită şi hrean, şi un desert, tartă cu gem de prune.

Rețeta lui Chef Horia Manea de urzici cu ceapă prăjită și hrean
Captură Antena Stars
- Rețeta lui Chef Horia Manea de urzici cu ceapă prăjită și hrean
- Cum să o pregătești
Supă cremă de dovleac cu bacon
- Ulei de măsline
- Ceapă
- Bacon
- Usturoi
- Paprika
- Dovleac
- Supă de legume sau apă
- Coajă şi zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
- Pâine prăjită
Se pun la călit ceapa, usturoiul şi baconul. Se condimentează cu sare şi piper. Ulterior, se adaugă dovleacul, paprika şi apa. Se lasă la fiert pentru 10-12 minute. Se rade coajă de lămâie şi se adaugă şi zeamă de lămâie. Se amestecă totul sub un blender vertical. Se serveşte cu pâine prăjită.
Urzici cu ceapă prăjită şi hrean
- Urzici
- Ceapă
- Hrean
- Făină
- Sare
- Ulei de măsline
- Mălai
Urzicile se spală în 3-4 ape. Se lasă la fiert pentru 3-4 minute. Urzicile se vor toca mărunt şi se vor muta într-o tigaie. Se adaugă făină, până îşi dublează volumul. Se servesc alături de ceapă prăjită şi hrean murat.
Tartă de gem cu prune
- Făină
- Unt
- Ouă
- Praf de copt
- Sare
- Gem de prune
Se amestecă untul şi zahărul. Ulterior, se încorporează făina şi praful de copt. Se lasă la frigider pentru 60 de minute. Se întinde cu un sucitor şi se mută într-o tavă pentru cuptor.
Se adaugă un strat de gem şi încă un strat de aluat (sub formă de zăbrele). Se lasă la cuptor timp de 30 de minute, 175 de grade.