Vită în stil chinezesc după rețeta lui Chef Horia Manea. Ingredientul care nu trebuie să îți lipsească

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 23.06.2025 la 13:28
Actualizat pe 23.06.2025 la 13:28
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, humus din edamame și mazăre, un fel principal, vită în stil chinezesc, şi un desert, ceai de casă cu gheață.

captura Antena Stars
Edamame
Ulei de măsline
Pătrunjel
Mentă
Usturoi
Sos de soia
Zeamă de lime
Brânză feta
Sare
Piper
Mod de preparare:
Se blanșează edamamele și mazărea. Se amestecă în chopper, alături de usturoi, zeamă de lime, mentă, sos de soia, pătrunjel, sare, piper și ulei de măsline, până când devine o pastă.
Vită în stil chinezesc
Ingrediente:
Carne de vită
Sos de soia
Amidon de porumb
Bicarbonat de sodiu
Ulei de măsline
Usturoi
Zahăr
Noodles din orez
Ceapă verde
Sos de stridii
Usturoi
Ulei de susan
Zeamă de lămâie
Sare
Piper
Varză roșie
Mod de preparare:
Se pune la fiert noodlesul din orez. Între timp, carnea de vită se feliază și se asezonează cu sos de soia, zahăr, ulei de măsline, sare, piper, peste care se adaugă amidon de porumb și bicarbonat de sodiu. Se pregătește sosul amestecând sosul de soia, uleiul de susan, sosul de stridii, zahărul, zeama de la o lămâie, un praf de sare și unul de piper. Apoi, în ulei de măsline, la foc mic, se prăjește vita. Ulterior, se adaugă ceapa verde, usturoiul, varza, după care se adaugă noodlesul și sosul. La final, se amestecă și vita.
Ceai de casă cu gheață
Ingrediente:
Portocale
Lămâi
Frunze de mentă
Plicuri de ceai
Gheață
Zahăr
Apă
Mod de preparare:
Se amestecă feliile de portocală, lămâie, menta, zahărul și ceaiul. Peste, se adaugă gheață.