EXCLUSIV / Copil ucis de otrava din shaorma! Alertă de gradul zero în Capitală!
Publicat pe 18.05.2018 la 23:49 Actualizat pe 18.05.2018 la 23:39
Alertă de gradul zero în Capitală, după ce un copil a murit, iar părinţii acestuia au ajuns la spital, în stare gravă, din cauza unei substanţe otrăvitoare care se afla în mâncarea cumpărată de la o shaormerie!
Alertă de gradul zero în Capitală, după ce un copil a murit, iar părinţii acestuia au ajuns la spital, în stare gravă, din cauza unei substanţe otrăvitoare care se afla în mâncarea cumpărată de la o shaormerie!
Miercuri seară o familie au mers la un celebru fast-food din zona Vergului pentru a-şi potoli foamea, au comandat 3 shaorma, au mâncat liniştiţi, fără să bănuiască vreo secunda că peste câteva ore avea să li se întâmple o tragedie care le v-a distruge viaţa definitiv!
Joi dimineaţă, copilul a fost de urgenţă la spitalul de boli infecţioase Colentina, dar, din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru el şi au constatat DECESUL.
Drama pentru cei doi părinţi nu s-a oprit aici. În urma controlului medical la care au fost supuşi, cei doi au aflat că au probleme grave cu vederea: mama a orbit definitiv, iar tatăl a orbit şi el parţial!
Contactaţi de jurnaliştii SPYNEWS, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au confirmat faptul că s-a deschis un dosar penal, pentru elucidarea cauzelor care au dus la moartea fulgerătoare a copilului. "În cauză s-a dispus efectuarea autopsiei şi a unor expertize, pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului", au precizat magistraţii, în exclusivitate pentru SPYNEWS.
Unele intoxicatii alimentare au alte simptome mult mai grave:
- intoxicatia alimentara cu Clostridium botulinum, bacterie care provoaca botulismul si care contine o neurotoxina capabila sa provoace paralizie nervoasa si musculara. Simptomele apar la aproximativ 18-36 ore de la infectie si includ slabiciunea generalizata si vederea dubla. Paralizia progreseaza din regiunea capului (nervii cranieni) si cuprinde apoi intreg corpul
Prevenirea contactării bolii constă, în primul rând, în prepararea corectă a alimentelor. Toxina este distrusă prin prepararea termică la o temperatură de peste 85 grade Celsius, timp de mai mult de 5 minute. Nu este recomandat să oferiți miere copiilor sub vârsta de un an, deoarece aceasta poate prezenta riscul de a conține toxina. Tratamentul este realizat prin administrarea antitoxinei. În cazul celor care și-au pierdut capacitatea de a respira singuri, este posibil să fie nevoie de ventilație mecanică, timp de mai multe luni. Antibioticele pot fi utilizate pentru botulismul plăgilor. Moartea survine de la 5 până la 10% din cazuri.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.
R.