EXCLUSIV: "Părintele cascadorilor din România", primele declaraţii de după externare! Szobi Cseh: "Mai scot câteva generaţii de Gladiatori"
Publicat pe 01.08.2013 la 00:20 Actualizat pe 01.08.2013 la 08:31
Szobi Cseh şi-a revenit. După o lungă luptă cu boala, marele cascador român a reuşit ceea ce unii credeau că e de domeniul imposibilului: s-a externat, ieri, şi e nerăbdător să revină la muncă!
Szobi Cseh şi-a revenit. După o lungă luptă cu boala, marele cascador român a reuşit ceea ce unii credeau că e de domeniul imposibilului: s-a externat, ieri, şi e nerăbdător să revină la muncă!
După 50 de ani de muncă, Szobi Cseh a părut răpus de boală, însă artistul nu s-a lăsat înfrânt şi, după două luni, a reuşit să câştige lupta! Ieri, "Părintele cascadorilor din România" a fost externat şi, în exclusivitate pentru Spynews.ro, a făcut şi primele declaraţii. "Mă simt bine, chiar foarte bine. Medicii s-au mirat, dar analizele mi-au ieşit bine. Pe lângă boala pe care am avut-o, am luat şi un virus spitalicesc şi ăla mi-a dat mari bătăi de cap. Dar am luat ceva antibiotice şi m-am vindecat", ne-a spus marele artist. Mai mult, Szobi Cseh e decis să îşi reia activitatea cât mai repede. "Am vorbit chiar azi cu domnul primar Robert Negoiţă şi m-a asigurat că totul va fi perfect, că a găsit soluţia pentru şcoala de cascadori şi că vom avea o locaţie mare unde să ne desfăşurăm activitatea. Mai scot câteva generaţii de Gladiatori", ne-a mai spus artistul.
E "Părintele Cascadorilor din România"
Nu mulţi ştiu, însă artistul este autorul a numeroase invenții care au dus la dezvoltarea tehnicii și metodologiilor din domeniul cascadoriei, nu doar în România, ci şi la nivel internațional. De exemplu: trambulina elastică, utilizată prima oară în redarea efectului de zbor al personajului în urma unei explozii, trăgătoarea, folosită pentru prima oară în lume, în căderile cu calul, făcându-le mai spectaculoase și mai sigure atât pentru cascador, cât și pentru cal, utilizarea cablurilor, pentru prima oară în România, în redarea cât mai spectaculoasă a efectelor de împușcături, explozii, lovituri.
În filmul “Dacii”, a promovat pentru prima dată în România căzăturile de la înălțime și căzăturile cu calul. În anul 1971, în filmul “Mihai Viteazul”, depășește recordul mondial executând o cădere de la 13 m fără protecție la aterizare. În 1984, realizează o săritură de 80 metri cu mașina în Marea Nordului.
Citeşte şi Carmen Tănase despre Szobi Cseh: "Când l-am văzut prima dată am rămas cu gura căscată" / Video