FOTO / Cum să fac cea mai bună pască "ouşor"! Perfectă pentru masa de Paşte
Publicat pe 30.03.2017 la 18:10 Actualizat pe 30.03.2017 la 18:43
Mai sunt doar câteva săptămâni până la Paşte, iar gospodinele deja se gândesc la ce vor pune pe masă. Îţi spunem mai jos cum să facă pască "ouşor".
Mai sunt doar câteva săptămâni până la Paşte, iar gospodinele deja se gândesc la ce vor pune pe masă. Îţi spunem mai jos cum să facă pască "ouşor".
Ingrediente:
Pentru aluat:
600 gr făină
200 ml lapte
100 gr zahăr
7 gr drojdie uscată
80 gr unt
esente vanilie
esenta rom
Pentru umplutură:
300 gr brânză de vaci cremoas
150 gr zahăr pudră
vanilie
2 linguri griş
2 gălbenuşuri
jumatăţi de piersici din compot
Pentru uns:
1 gălbenuş
1 lingură lapte
sirop din apă şi zahăr
Mod de preparare:
Într-un bol de dimensiuni mai mari făina şi drojdia uscată. Dizolvă zahărul în lapte călduţ şi toarnă peste făină. Adaugă ouăle şi esenţa. Frământă şi adaugă treptat untul topit. Lasă la dospit pentru o jumătate de oră, până când aluatul creşte aproape de încă o dată. Împarte aluatul în două, întinde-l foaie şi decupează 6 cercuri.Aşază cercurile în tavă şi unge-le cu gălbenuş de ou bătut cu lapte. Aluatul rămas împarte-l în 12 bucăţi din care vei modela 12 şnururi. Împleteşte-le două câte două şi aşază-le în jurul cercului de aluat.
Unge din nou cu gălbenuş. Amestecă brânza cu hazărul pudră şi adaugă glbenuşurile, esenţa şi grişul. Umple coşuletele cu compoziţia obţinută. Aşază în centrul fiecărie o jumătate de piersică. Lasă la cuptor pentru 40 de minute, conform caietulcuretete.com. Poftă bună!
R.P.