FOTO / Cum sunt hrănite persoanele bolnave sau suspecte de coronavirus! Ce sumă i se alocă fiecărui pacient: „Eu unul aș fi început să înjur”

FOTO / Cum sunt hrănite persoanele bolnave sau suspecte de coronavirus! Ce sumă i se alocă fiecărui pacient: „Eu unul aș fi început să înjur” © facebook

Românii infectați sau carantinați, cazați în spitalele de stat sau în centrele special amenajate, acuză condițiile proaste oferite și masa sărăcăcioasă pe care sunt nevoiți să o consume zilnic.

Un tânăr a postat pe contul său de socializare o fotografie primită de la un prieten care a avut neșansa de a se infecta cu noul coronavirus și de a ajunge într-un spital destinat celor bolnavi. 

În imagine se poate vedea în ce constă micul-dejun al pacienților internați cu Covid-19: un ou fiert și o lingură de unt.

„«Oare cu ce sa încep?» Acesta este mesajul pe care l-am primit în această dimineață de la un prieten de-ai mei care a avut ghinionul să fie confirmat cu Covid-19 si internat într-un spital de stat. Poza de mai jos reprezintă micul dejun pe care acesta l-a primit, norma de hrană fiind de 15lei/zi pentru un pacient. Voi cu ce ați fi început? Eu unul aș fi început să înjur...Deși îmi iubesc țara, pe zi ce trece sunt tot mai dezamăgit!”, a scris tânărul în postarea de pe Facebook.

Ce buget îi este alocat unui pacient infectat cu Covid-19

Imaginea a fost făcută de un pacient internat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, a cărui manager, medicul Carmen Dorobăț, spunea la începutul lunii aprilie că bugetul alocat fiecărui pacient pentru cele trei mese este cuprins între 10 și 16 lei, potrivit News.ro.

După spusele medicilor, de cei 16 lei, care reprezintă suma maximă alocată unui paicient adult, pot beneficia doar bolnavii „cu necesităţi deosebite din punctul de vedere al dietei“.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro