FOTO / Părintele Vasile Ioana vorbeşte despre ce efecte poate avea Ziua Sfântă asupra omului: "Acesta e un îndemn, dacă vrei să se întâmple ceva în viaţa ta"

Părintele Vasile Ioana © Captură Video

Părintele Vasile Ioana a vorbit, într-o emisiune TV, despre istoria încărcată a zilei de 8 septembrie şi despe ce trebuie să facem în această zi sfântă. 

Părintele Vasile Ioana, invitat într-o emisiune TV, a vorbit despre cât de importantă este acestă zi de 8 septembrie, zi în care se serbează Sfânta Maria Mică. Acesta considerîă că femeia nu trebuie supusă tratamentelor, ci trebuie să aibă credinţă şi să se gândească la viitorul copiilor ei.

"Această sărbătoare este ziua de naştere a Mariei, a Maicii sfinte, rodul iubirii părinţilor ei, Ioachim şi Ana. Părinţii ei au ajuns la bătrâneţe, neavând copii, de altfel, în poporul evreu dacă nu aveai copii erai considerat nerodnic şi nu mai aveai acces în templul sfânt, darurile tale nu mai erau bine primite. Scopul căsătoriei e naşterea de copii. De altfel, faptul că nu se mai fac copii în prima parte a căsniciei e o mare problemă. Am cunosct sute de cazuri de mame şi taţi proaspăt căsătoriţi care spun că mai aşteaptă, dar e o problemă, pentru că, mai târziu, femeia care se apucă să ia medicamente să nu rămână însărcinată, acest trup al femeii e foarte complex şi n-ar trebui supus unor presiuni atât de mari. Şi atunci când femeia vrea să facă un copil, nu mai poate", a spus părintele Vasile Ioana.

Părintele Vasile Ioana îndeamnă oamenii să aibă credinţă şi încredere în dorinţele lor. 

"Ioachim a mers în pustiu, a stat 40 de zile în post şi rugăciune şi acesta e un îndemn, dacă vrei să se întâmple ceva în viaţa ta. Ana a rămas acasă în rugăciuni, cu lacrimi. În pustietate, Ioachim a primit veste de la Arhanghel că va zămisli soţia lui, ea primind aceeaşi veste. După mai bine de 40 de zile, întâlnirea lor a dat rod", a relatat părintele.

"Maria e fiinţa atât de curată, atât de pură (...) e o scară între pământ şi cer. În capătul de sus al scării e Dumnezeu, care iubeşte lumea", a adăugat acesta.

Mâine, 9 septembrie, se celebrează ziua lui Ioachim şi a Anei. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.V.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro