Imagine rară! Cum arăta şi cine a fost prima câştigătoarea a concursului Miss România

Sursa foto: Adevarul.ro

Magda Demetrescu, o adolescentă de 17 ani, a fost desemnată în 1929 câştigătoarea primei ediţii a prestigiosului concurs Miss România.

Concursul a fost organizat atunci de revista” Realitatea Ilustrată”. Anunţul referitor la competiţie a apărut în numărul din 1 ianuarie 1929 al publicaţiei: "Dudue dragă, stimată domnișoară, ursitoarele au fost generoase cu voi. Momentul de acum reprezintă pentru voi anotimpul primăvăratec. Prindeți acest moment. Va oferim prilejul. Participați la concursul nostru. E o splendidă luptă data pe județe, pe regiuni, pe țară și lupta se va da apoi cu frumusețile de pe întregul glob. Care va birui? Cine știe, poate că d-ta, sau d-ta, dudue, tânără cititoare cu ochi în cari noaptea și-a filtrat misterele, sau în cari cerul și-a picurat seninul" scrie Adevarul.ro.Magdei Demetrescu avea şi o poveste interesantă de viaţă.  Magda Demetrescu, de 17 ani, din Bucureşti. Tânăra era fiica orfană a arhitectului Nicolae Demetrescu si a Magdei Demetrescu. După ce mama ei murise la şase săptămâni după naştere, iar tatăl pierise şi el pe vremea când fata avea 5 ani, Magda fusese înfiată şi crescută de o mătuşă. Tânăra s-a înscris în concurs alături de alte 800 de femei frumoase.

A leşinat la auzul veştii

Dintre cele 72 de tinere participante la concursul Miss România, tânăra de 17 ani, Magda Demetrescu a fost declarată câştigătoare. La auzul veştii, fata a leşinat pe scenă. Presa vremii a descris-o astfel : ”Câştigătoarea premiului întâiu este o dobrogeancă de frumuseţe impresionantă, statură înaltă, brună, graţioasă şi elegantă. Înfăţişează tipul de frumuseţă caracteristic al neamului românesc şi va reprezenta la Paris pe cele mai frumoase fete din câte s-au prezentat la concursurile de frumuseţe, ţinute în provincie şi Capitală”.

Magda Demetrescu a participat mai târziu la concursul Miss Univers unde a încheiat pe un onorabil loc 6 din 40 de concurente.

Sursa foto Adevarul.ro

T.S

Citeşte şi:
VIDEO / Miss Columbia a fost desemnată Miss Univers! Este ea cea mai frumoasă femeie?

FOTO Mădălina Ghenea a devenit Miss Univers! Românca poartă coroana frumuseţii supreme


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro