Impresionată de dramele unor copii, Andreea Marin i-a adoptat oficial!
Publicat pe 19.09.2013 la 00:00 Actualizat pe 19.09.2013 la 00:01
Andreea Marin este cunoscută pentru actele ei de caritate, motiv pentru care, de fiecare dată când poate, se implică activ în salvarea şi ajutorarea celor din jur.
Andreea Marin este cunoscută pentru actele ei de caritate, motiv pentru care, de fiecare dată când poate, se implică activ în salvarea şi ajutorarea celor din jur.
Locul de unde Andreea Marin a adoptat o fetiţă de nouă ani, Mariama, poate fi considerat, cu uşurinţă, iadul pe pământ. Nigerul, ţara natală a micuţei, e cea mai slab dezvoltată ţară a lumii, locul unde 60% dintre locuitori trăiesc cu mai puţin de un dolar pe zi, iar rata mortalităţii infantile se ridică la peste 25%.
Situat în Niger, la 140 de kilometri de capitala Niamey, în zona Dosso, satul de unde e originară fetiţa adoptată la distanţă de "Zâna Surprizelor" pare a fi desprins dintr-un peisaj al epocii de piatră. Dominat de colibe din lut cu acoperiş de paie care stau să se prăbuşească în orice moment, satul adăposteşte circa 5.000 de oameni. ”Adopția la distanță nu înseamnă să iei un copil o dată pe săptămână acasă, ci să ai grijă de el consecvent, cel puțin până la 18 ani, să te implici în educația lui, să te implici și sufletește. Se numește adopție la distanță tocmai pentru că acel copil nu îți este la îndemână, nu e lângă tine ci trăiește într-o altă țară, într-un alt colț al lumii”, spunea vedeta în momentul în care a adoptat fetița.
Până recent, acolo apa potabilă era un vis născut dintr-o sete provocată de temperaturi care depăşesc 40 de grade Celsius timp de şase luni pe an. Mai mult, foametea este la ea acasă cel puţin trei luni pe an, iar speranţa de viaţă, estimată la 40 de ani, este scăzută şi de desele epidemii de hepatită, diaree sau febră tifoidă. Zona de unde provine Mariama nu beneficiază nici măcar de transport în comun, ea fiind nevoită ca, zi de zi, să parcurgă 30 km într-o căruţă trasă de măgari pentru a ajunge la şcoală.
Diva are un copil şi în China
Micuţul se numeşte Shuanglong, are 12 ani şi locuieşte într-o zonă din centrul Chinei, regiunea cel mai puternic afectată de cutremurele şi, ulterior, inundaţiile care au lovit această ţară cu cinci ani în urmă. Părinţii băiatului sunt extrem de săraci, însă ţin mult la educaţia copilului, motiv pentru care Shuanglong e obligat să meargă 45 de minute pe jos, în fiecare zi, pentru a ajunge la şcoală.