Înălţarea Domnului se sărbătoreşte pe 25 mai! Ce NU e bine să faci dacă nu vrei să fii urmărit de pagube
Publicat pe 24.05.2017 la 17:20 Actualizat pe 24.05.2017 la 17:33
Înălţarea Domnului sau Ispasul este o sărbătoare care are loc la 40 de zile de la Paşte, într-o zi de joi. Se sărbătoreşte ultimul eveniment din viaţa pământeană a Mântuitorului şi aşezarea în partea dreaptă a Tatălui.
Înălţarea Domnului, 25 mai. Înălţarea Domnului sau Ispasul este o sărbătoare care are loc la 40 de zile de la Paşte, într-o zi de joi. Se sărbătoreşte ultimul eveniment din viaţa pământeană a Mântuitorului şi aşezarea în partea dreaptă a Tatălui.
Înălţarea Domnului, 25 mai. Înălţarea la cer a Domnului este celebrată anul acesta pe data de 25 mai şi, pe lângă obiceiurile bisericeşti, mai există şi alte tradiţii care trebuiesc respectate cu sfinţenie.
Înălţarea Domnului, 25 mai. Zilele de miercuri şi vineri din jurul aceste sărbători sunt zile de post şi acestea sunt necesare de ţinut în cazul în care doreşti să îţi meargă bine.
Înălţarea Domnului, 25 mai. Tot de Înălţarea Domnului este bine ca creştinii să se salute cu urarea „Hristos S-a înălţat!” şi se răspunde cu „Adevărat S-a înălţat!".
Înălţarea Domnului, 25 mai. De Ispas, oamenii îşi pun frunze de nuc la brâu deoarece se crede că şi Mântuitorul le-ar fi avut în momentul Înălţării, apoi se bat cu leuştean pentru a nu avea parte de rele şi de boli. Şi vacile se bat cu leuştean pentru a se îngrăşa şi să fie ferite de blesteme.
Înălţarea Domnului, 25 mai. De Înălţarea Domnului NU este bine să munceşti, mai ales la câmp. Sunt permise activităţile gospodăreşti, ca gătitul, curăţenia, hrănirea animalelor din ogradă, culesul.
Înălţarea Domnului, 25 mai. Totodată, unii credincioşi nu dau sare din casă de Ispas pentru că se spune că aduce pagubă, iar dacă dau foc se zice că se lasă cu ceartă. Dacă se seamănă astăzi la pământ, acesta nu va rodi.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
S.O.