Ingredientul pentru cea mai bună vișinată. Cum să o pregătești la tine acasă
Publicat pe 22.09.2022 la 19:55 Actualizat pe 22.09.2022 la 21:14
Vișinata este una dintre cele mai consumate băuturi. Aceasta este preferată de români mai la ceas de sărbătoare. Dacă mai este preparată și în casă, cu vișine din grădina proprie, atunci e și mai bine, și, evident, nu implică extrem de multe costuri. Care este ingredientul secret pentru a avea parte de o băutură gustoasă preparată chiar de tine.
- Ingredientul pentru cea mai bună vișinată
- Cum să o pregătire la tine acasă
Vișinata este o băutură foarte consumată în rândul românilor. Însă, ce trebuie să știi despre aceasta este faptul că are nevoie de zece săptămâni pentru a fi gata de savurat, incluzând și timpul de preparare.
Rețeta pentru cea mai bună vișinată
Ingrediente.
Pentru aproximativ 2 litri de vișinată, este nevoie de: 3 kg de vișine, 1,2 kg de zahăr, 600 ml de alcool de 96 de grade sau 600 ml de vodcă de foarte bună calitate sau de 600 ml de palincă.
Mod de preparare.
Primul pas este cel de a spăla bine vișinele fără a le scoate sâmburii. Acestea se pun apoi într-o damigeană și se toarnă zahărul deasupra lor. Se acoperă apoi gura damigenei cu o bucată de tifon, pentru a nu pătrunde în ea aerul. Tifonul trebuie prins cu un elastic sau cu o bucată de sfoară.
Damigeana trebuie să stea timp de zece zile la soare, până se scurge zeama fructelor, iar zahărul se dizolvă. Alcoolul nu trebuie adăugat înainte de această etapă. De asemenea, pe parcursul celor zece zile, damigeana trebuie agitată, nu prea tare, ci suficient ca cele două ingrediente să se îmbine și toate vișinele să fie acoperite de zahăr. Ar fi de preferat să faci această operațiune de două ori pe zi.
Ce ingredient special trebuie pus în vișinată
Următorul pas este cel de a turna alcoolul peste fructe și închizând damigeana cu un dop, lăsând-o, mai apoi, la macerat, timp de aproximativ 9 săptămâni. Damigeana trebuie pusă într-un loc întunecat și răcoros.
Imediat după ce vișinata este gata, tot ce trebuie să mai faci este să o strecori și să o pui în sticle.Iar dacă vrei ca vișinata ta să fie mai bună, trebuie să investești într-un alcool de bună calitate, cum ar fi vodca, iar pentru o aromă subitilă, poți înlocui o parte din vișine cu zmeură. Acest fruct fiind, în acest fel, ingredientul special care trebuie pus în lichior.
CITEȘTE ȘI: Vișinată de casă. Două rețete simple pe care oricine le poate prepara