Iubita lui Marcel Toader găteşte olteneşte! UIte ce reţetă minune a dezvăluit blonda pentru cititorii spynews.ro!
Publicat pe 18.04.2014 la 23:59 Actualizat pe 18.04.2014 la 23:48
Mirela Constantin se declară o gospodină veritabilă. Iubita omului de afaceri, Marcel Toader se pregăteşte intens pentru masa de Paşte, preparând cu mare atenţie bucatele tradiţionale.
Mirela Constantin se declară o gospodină veritabilă. Iubita omului de afaceri, Marcel Toader se pregăteşte intens pentru masa de Paşte, preparând cu mare atenţie bucatele tradiţionale.
La cei 27 de ani, iubita lui Marcel Toader se descurcă de minune în bucătărie, suprizându-l pe omul de faceri cu fel şi fel de preparate. De origine din Oltenia, blonda a moştenit pasiunea pentru gătit de la mama ei, dar şi câteva trucuri pentru ca mâncare să iasă cât se poate de gustoasă. Cum pregătirile de Paşte sunt în toi, Mirela le-a mărturisit reporterilor spynews.ro, că timpul petrecut în bucătărie este un mod de relaxare pentru ea. "Îmi place să stau în bucătărie, să gătesc tot felul de reţete pe care le-am învăţat de la mama. Pentru că Marcel este expert în fripturi, eu voi înroşi ouăle şi voi face o pasca", ne-a dezvăluit blonda. Pentru a ne demonstra că se pricepe în bucătărie, Mirela ne-a dezvăluit şi reţata minune pentru pasca oltenească cu brânză şi stafide.
Cel mai important lucru într-o reţetă este să pui şi puţin suflet, iar mai apoi următoarele ingrediente: 550g făină, 125 ml apă călduţă, 125 lapte călduţ, 80g unt topit, 150g zahăr, 1 pliculeţ drojdie uscată, 2 gălbenuşuri, un praf de sare, coaja rasă de lamaie. Pentru umplutură avem nevoie de: 300g brânză dulce de vacă, 1 plic zahăr vanilat, 2 fiole esenţă de rom, 10g griş, 25g făină, 2 ouă, 100g stafide, zahar după gust.
Pasca se prepară astfel: punem brânza într-un castron, adăugăm zahărul, esenţa de rom, coaja de lămâie, stafidele, ouăle şi le amestecăm până la omogenizare. Pentru aluat am pus în cuvă: apa, laptele, untul topit în prealabil, gălbenuşurile, drojdia, zahărul, coaja de lămâie, făina şi sarea. Se lasă la frământat 30 de minute şi la dospit aproximativ o oră.
Cum aluatul este aproape gata, am ales o tavă, am tapetat-o cu hârtie de copt apoi am adăugat jumătate de aluat iar din cealalată jumătate am făcut o împletitură pe care am pus-o peste restul aluatului de jur împrejur. Umplutura de brânză dulce în mijlocul tăvi iar apoi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. Când pasca este gata, scoasă din cuptor se unge cu miere pentru a căpăta un aspect mai plăcut.
Poftă bună!