Juraţii de la "Hell's Kitchen", despre începuturile lor în bucătărie: "Celebritatea vine la pachet cu foarte multe sacrificii"
Publicat pe 29.11.2014 la 17:23 Actualizat pe 29.11.2014 la 17:41
Sunt cei mai cunoscuţi cehfi din România şi foarte mulţi pasionaţi de gastronomie şi-ar dori să fei ucenici la ei în bucătărie. Chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu le-au transmis câteva mesaje importante tuturor celor care vor să ajungă la acelaşi nivel.
Sunt cei mai cunoscuţi cehfi din România şi foarte mulţi pasionaţi de gastronomie şi-ar dori să fei ucenici la ei în bucătărie. Chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu le-au transmis câteva mesaje importante tuturor celor care vor să ajungă la acelaşi nivel.
Cei trei juraţi de la Hell's Kitchen şi-au adus aminte de începuturile lor în bucătărie şi efortul enorm pe care l-au depus pentru a ajunge la nivelul la care sunt astăzi.
Pentru Sorin Bontea, cel mai dificil a fost să stea departe de familie şi copii, iar acum încearcă să recupereze tot timpul pierdut.
"Am avut foarte mulţi ani în care am stat departe de copii şi nu am apucat să-mi vâd copiii crescând. Încerc să recuperez acum. A fost dificil şi pentru soţia mea. Fără ea nu cred că aş fi fost astăzi unde sunt acum", a spus Sorin Bontea, pentru ediţia specială "Acces Direct".
"Am plecat de jos, de la cartofi, acolo unde îmi trimiteau ciorba cu cartofii. Eram mult mai tânăr, aveam mult mai mult păr şi munceam fizic mai puţin decât acum. În timp ce curăţam cartofi, mă gândeam cum să devin cel mai bun bucătar în viaţă.
Nu sunt atât de dur pe stradă aşa cum sunt în bucătărie, dar şi în bucătărie sunt dur doar când trebuie, nu tot timpul",a spus Cătălin Scărlătescu.
Cât despre Florin Dumitrescu, copilăria i-a fsot răpită de timpuriu şi asta pentru că s-a apucat să lucreze în bucătăria unui restaurant, încă de la vârsta de 14 ani.
"Am renunţat la 14 ani la copilărie. Aveam momente în care clacam psihic. Se întâmpla să mă întreb dacă merită efortul şi vreau să continui cu asta. Stăteam până la 2-3 dimineaţa în bucătărie şi trebuia să mă întorc la 8 dimineaţa. Adormeam în bucătărie, ca să nu ami pierd orele de somn pe drum. Ama vut momente în care mi-am ars mâna, dar am mers mai departe. Nu am fost lângă soţie, lângă prieteni, îmi este dor de oamenii din trecutul meu", şi-a adus aminte Florin Dumitrescu.
A.M.
Citeste si: