Juraţii de la "Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor", sfaturi preţioase pentru orice bucătar! Care sunt recomandările chefilor
Publicat pe 20.09.2014 la 11:07 Actualizat pe 20.09.2014 la 11:25
Juraţii de la "Hell's Kitchen" au dezvăluit câteva secrete preţioase din bucătărie. Chefii au oferit sfaturi utile bucătarilor aflaţi la început de drum.
Juraţii de la "Hell's Kitchen" au dezvăluit câteva secrete preţioase din bucătărie. Chefii au oferit sfaturi utile bucătarilor aflaţi la început de drum.
Florin Dumitrescu: "Eu i-aș sfătui să încerce să descopere ce stil de gătit li se potrivește, apoi să se perfecționeze în acea direcție. De asemenea, experiența e foarte impprtantă, așa că trebuie să gătească zi de zi, dar și să încerce gusturi noi cât mai des. Prin urmare, i-aș sfătui să testeze restaurantele mari de afară și din țară ca să descopere gusturi noi. Documentarea e și ea vitală: așadar, citiți cărți de specialitate! Un alt sfat e legat de ustensile, cuțitele trebuie să fie de calitate. Nu în ultimul rând, recomand ca ingredientele din care gătesc să fie proaspete, alese din piețe, de la țărani."
Sorin Bontea: "Țin mult la calitatea cuțitelor și a ustensilelor, alegeți-le cu grijă! Cumpărați ingrediente proaspete, de la piață. Evitați cât de mult puteți congelatele, mai ales dacă aveți la dispoziție o piața cu produse locale, de sezon. Și, nu în ultimul rând, informați-va mereu: cărți de specialitate, internet, bucătari mai experimentați."
Cătălin Scărlătescu: "Îi sfătuiesc să experimenteze mult, chiar dacă greșesc. Orice greșeală te duce cu un pas mai departe, te face să fii mai bun decât ai fost ieri. Un alt sfat e legat de folosirea ingredientelor proaspete. Și, la fel de important, îi sfătuiesc să nu le fie teamă!"
Luni, 22 septembrie, la ora 20.30, la Antena 1 are loc marea premiera “Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor”
D.C.