Meniul Reginei Elisabeta. Alimentele pe care le consuma zilnic și care au ajutat-o să ajungă la vârsta de 96 de ani
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 08.09.2022 la 23:32
Actualizat pe 08.09.2022 la 23:32
De-a lungul anilor, tot mai multe persoane au fost curioase să afle care este secretul longevității Reginei Elisabeta a II-a. Majestatea Sa a ajuns la venerabila vârstă de 96 de ani. În mod cert, regina a avut și o genă bună, însă, cu siguranță, și alimentația pe care aa avut-o a jucat un rol important. Meniul Reginei Elisabeta. Alimentele pe care le consuma zilnic și care au ajutat-o să depășească nouă decenii de viață.
- Meniul Reginei Elisabeta
- Alimentele pe care le consuma zilnic și care au ajutat-o să ajungă la vârsta de 96 de ani
- Ce servește la cele trei mese ale zilei
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a devenit al doilea cel mai longeviv suveran, cu cei 70 de ani de domnie pe care i-a împlinit anul acesta, la venerabila vârstă de 96 de ani. Majestatea Sa a avut o alimentație foarte sănătoasă. Unul dintre foștii bucătari ai monarhului Marii Britanii, Darren McGrady, a vorbit despre preferințele culinare ale suveranei.
Meniul Reginei Elisabeta
Pentru cei care se întreabă ce mânca Regina Elisabeta, potrivit spuselor lui Darren McGrady, un fost bucătar al Casei regale, Majestatea Sa avea obiceiul să consume același tip de alimente în majoritatea zilelor. Bucătarul a dezvăluit că Regina mânca de patru ori pe zi. Se pare că suverana Marii Britanii prefera porții mici la micul dejun, prânz, ceaiul de după-amiază și cină.
În cadrul unei serii publicate pe YouTube, McGrady a vorbit despre fiecare masă a Reginei în parte.
Astfel, la micul dejun, Elisabeta își începea dimineața cu o ceașcă de ceai și biscuiți. Apoi, un bol cu cereale şi câteva fructe asortate este ceea ce preferă să mănânce, pentru a-și începe ziua cum trebuie. La ocazii speciale se mai răsfață cu omletă și somon afumat.
La prânz, McGrady îi pregătea pește la grătar, cu spanac sau dovlecei. Ea mai mânca și pui la grătar, cu o garnitură de salată. Așadar, prânzul era unul simplu și urma un model bogat în proteine și sărac în carbohidrați. Somonul scoțian servit cu spanac și dovlecel ar fi fost unul dintre preferatele ei. De asemenea, Reginei Elisabeta îi plăcea în mod special să savureze un gin sau un cocktail înainte de a-și lua masa de prânz.
Înainte de a lua cina, reginei Elisabeta îi plăcea să mănânce prăjitură de biscuiți cu ciocolată, alături de ceaiul ei de după-amiază.
Și la cină, Majestatea Sa servea carne și legume gătite. Uneori ea alegea carnea de fazan sau căprioară, însă doar ocazional. Alături de ciocolată, regina se bucura de câteva căpșuni sau piersici la desert. La finalul mesei, regina Elisabeta se delecta cu un pahar din cea mai bună șampanie.
Citește și Regina Elisabeta a murit! A intrat în vigoare operațiunea London Bridge. Ce presupune acest protocol