Nelu Ploieșteanu, în lacrimi din cauza Ilenei Ciuculete: ”Când ne vedeam, eram atât de tandri...”

La aflarea veştii ce a cutremurat întreaga suflare a muzicii populare româneşti, unul dintre cei mai mari lăutari din ţara noastră a suferit un adevărat şoc. Printre şiroaiele de lacrimi, Nelu Ploieşteanu a povestit unul dintre cele mai intense momente pe care le-a trăit alături de regretata artistă Ileana Ciuculete.

„Te rog să mă înţelegi că îmi este foarte greu să vorbesc la trecut de Ileana. Eu nu pot să mă opresc din plâns de când am primit acestă teribilă veste. Am ţinut enorm de mult la ea, a fost o artistă complexă cu o voce excepţională. Sunt multe momente frumoase pe care le-am trăit alături de ea, am cântat împreună la foarte multe evenimente”, ne-a spus Nelu Ploieşteanu, cu ochii înlăcrimaţi şi o voce tulbure.
Relaţia dintre regretata artistă Ileana Ciuculete şi lăutarul Nelu Ploieşteanu se pare că a fost una extrem de strânsă, cei doi colaborând în mai multe proiecte muzicale, iar îndrăgitul artist se pare că ar fi dezvoltat o adevărată pasiune pentru regretata cântăreaţă de muzică populară. „Îmi amintesc şi acum de unul din momentele petrecute în studioul de înregistrări. Era o fată cu zâmbetul pe buze, radia de bucurie şi emana o energie pozitivă cum nu am mai văzut. Când ne vedeam, eram atât de tandri unul cu celălalt că toată lumea își dădea coate. O iubeam ca pe o soră... Noi, pe atunci, am lansat şi o melodie, aşa, mai de dragoste. Nu pot să uit că atunci când o priveam în ochi mă pierdeam cu firea”, ne-a mai povestit artistul.
Cântăreața Ileana Ciuculete a murit marți, 14 martie, la spital, din cauza unei boli incurabile. Încă din copilărie, Ileana Ciuculete a fost îndrumată să urmeze calea muzicii populare. Primii ani din viață i-au fost marcați de sărăcie, iar muzica a reușit să-i alunge tristețile. Cânta pe unde apuca și îi plăcea să asculte melodiile regretatei cântăreaţe Maria Lătăreţu, denumită "Privighetoarea Gorjului". Primii bani i-a câștigat din muzică, pe la 14 ani, la Filarmonica Oltenia a Craiovei și, odată cu trecerea anilor, a devenit una dintre cele mai apreciate artiste de muzică pupulară din România.

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro