Nu te mai saturi de ele! Mini-brioșe cu scorţişoară
Publicat pe 02.06.2017 la 09:59 Actualizat pe 02.06.2017 la 10:01
Dacă eşti în căutarea unei preparat gustos, dar care să se şi realizeze rapid, noi vă recomandam acestă reţetă de mini brioşe cu scorţişoară. Au un gust dumnezeiesc de bun şi se prepară în mai puţin de 30 de minute.
Dacă eşti în căutarea unui preparat gustos, dar care să se şi realizeze rapid, noi vă recomandam acestă reţetă de mini brioşe cu scorţişoară. Au un gust dumnezeiesc de bun şi se prepară în mai puţin de 30 de minute.
INGREDIENTE:
- pentru brioşe-
- O ceaşcă de făină;
- 1/4 ceaşcă + două linguri de zahăr;
- O linguriţă praf de copt;
- 1/4 linguriţă de sare;
- 1/4 ceaşcă de unt;
- Un ou;
- 1/4 cană + două linguri de lapte;
- O linguriţă esenţă de vanilie;
- pentru toping-
- două linguri de făină;
- 1/3 cană de zahăr;
- 1/2 linguriţă de scorţişoară;
- Două linguri de unt;
Mod de preparare:
Preîcălziţi cuptorul la o temperatură de 180 de grade, apoi tapetaţi cu ulei vegetal o tavă de cop pentru brioşe. Într-un castron se combină făina, zahărul, praful de copt şi sarea. Se adaugă untul şi se amestecă cu ajutorul unei furculiţe, apoi se adaugă laptele şi oul şi se amestecă până ce se obţine un aluat omogen. Compoziţia obţinută se toarnă în tava de copt.
Într-un castron se combină făina, zahărul şi scorţişoara. Se adaugă untul topit şi se amestecă până ce se obţine un amestec fărâmiţat. Compoziţia obţinută se toarnă deasupra brioşelor. Se introduce tava la cuptor şi se coace timp de 14-15 minute. După ce acestea sunt gata se lasă la răcit timp de aproximativ 10 minute, după care se scot brioseşe din tavă.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.