O reţetă dietetică, plină de savoare şi gust! Tigaie picantă cu piept de pui şi legume
Publicat pe 21.04.2017 la 17:15 Actualizat pe 21.04.2017 la 17:22
Tigaia picantă cu piept de pui şi legume este un preparat originar din Asia de Sud-Est delicios şi plin de savoare. Este o reţeă uşor de gătit şi care te ajută să îţi menţii silueta dorită, conţine mai puţin de 200 de calorii.
Tigaia picantă cu piept de pui şi legume este un preparat originar din Asia de Sud-Est, delicios şi plin de savoare. Este o reţeă uşor de gătit şi care te ajută să îţi menţii silueta dorită, conţine mai puţin de 200 de calorii.
INGREDIENTE:
- 1Kg carne de pui dezosată şi tăiată în cuburi
- 1/2 linguriţe de piper negru
- 1 ardei gras
- O rădăcină de ghimbir, decojită şi tocată mărunt
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri de sos de soia
- 3 linguri de oţet alb
- O lingură de miere
- 2 linguri de ulei de măsline
Într-un castron se amestecă carnea de pui cu jumătate din sosul de soia, jumătate din oţet şi mierea. După care se lasă la marinat timp de 30 de minute.
Adăugaţi ulei într-o tigaie şi încălziţi-l la o teperatură medie, după care se adaugă usturoiul şi ghimbirul care se călesc timp de 30 de secunde, până când usturoiul devine auriu. Se adaugă carnea de pui marinată şi se găteşte timp de trei minute. După ce puiul este călit, se adaugă ardeiul gras, sosul de soia, oţetul şi piperul negru. Totul se găteşte la foc mediu timp de aproximativ zece minute. Se serveşte imediat alături de orez brun sau quinoa.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.