O rețetă tare gustoasă! Cotlete de miel marinate cu mentă
Publicat pe 16.04.2017 la 20:08 Actualizat pe 16.04.2017 la 20:19
Carnea fragedă de miel în combinație cu diferite verdețuri reprezntă o alternativă rafinată la alte feluri de mâncare pe bază de carne și deseori se prepară chiar mai rapid.
Carnea fragedă de miel în combinație cu diferite verdețuri reprezntă o alternativă rafinată la alte feluri de mâncare pe bază de carne și deseori se prepară chiar mai rapid.
INGREDIENTE:
- patru porții-
8 cotlete de miel
2 roșii mari
2 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline
1 lingură mentă proaspătă, tocată mărunt
piper și sare după gust
2-3 crenguțe de mentă
Se îndepărtează grăsimea de pe cotlete. Se spală roșiile, se taie în două și se așează lângă carne , într-un vas întins. Se curăță usturoiul, se toacă mărunt și se amestecă bine cu uleiul de măsline, menta și piperul. Cu acest sos se unge carnea pe ambele părți și roșiile pe partea tăiată. Apoi se lasă la marinat timp de 15 minute, la temperatura camerei. Se încinge o tigaie, pe care se așează cotletele și roșiile cu partea tăiată în sus și se prăjesc aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Se spală crenguțele de mentă, se zvâtă și se taie în bucăți mari. Se aranjeză carnea și roșiile pe un platou, se ornează cu mentă și se servesc imediat.