Pericol major pentru români! Alimentele cancerigene pe care le consumi frecvent
Publicat pe 02.11.2017 la 23:59 Actualizat pe 03.11.2017 la 00:05
Există multe alimente pe care le consumăm frecvent şi ne pun în pericol sănătatea, din cauza substanţelor nocive pe care le conţin .Chiar dacă poate pe unele le-ai crezut sănătoase, potrivit site-ului naturalon.com ele sunt foarte periculoase. Iată cele mai cancerigene alimente:
Există multe alimente pe care le consumăm frecvent şi ne pun în pericol sănătatea, din cauza substanţelor nocive pe care le conţin.Chiar dacă poate pe unele le-ai crezut sănătoase, potrivit site-ului naturalon.com ele sunt foarte periculoase. Iată cele mai cancerigene alimente:
1.Conservele de roşii
Roşiile gătite se numără printre alimentele cu un puternic efect anticancerigen, datorită unei substanţe numite licopen. Însă, nu acelaşi lucru se poate spune despre roşiile la conservă care se transformă într-un aliment periculos pentru sănătate cu potenţial cancerigen. Materialul folosit în conserve conţine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce afecţiuni ce variază de la probleme de reproducere şi până la boli cardiace, diabet, cancer şi obezitate. Această substanţă se infiltrează cu uşurinţă în alimentele acide, cum ar fi roşiile.
2.Crenvurştii
Conţin o mulţime de substanţe care s-au dovedit a avea efect cancerigen. Nitritul de sodiu este un conservant artificial şi a fost inclus de autorităţile europene şi nord americane pe lista substanţelor potenţial cancerigene, în special pentru tractul digestiv (stomac).
3.Afumăturile şi mezelurile
Carnea procesată consumată cu regularitate şi în cantităţi mari creşte riscul de cancer, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit cercetărilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape două felii subţiri din şuncă) creşte riscul de cancer colorectal cu 18%.
4.Sucurile carbogazoase
Sunt aproximativ 40 de grame de zahăr într-o singură doză de suc. Dacă alegi variantele fără zahăr nu faci decât să măreşti riscul de obezitate şi diabet. Aceşti îndulcitori artificiali păcălesc creierul să creadă că a consumat zahăr şi au un impact semnificativ asupra siluetei tale. Mai mult, îndulcitorii artificiali au fost asociaţi cu un risc crescut de infertilitate şi cancer.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
I.S.