Reacţia Irinei Rimes la comentariile acide, după ce a fost desemnată ambasador al Zilei Naţionale "Constantin Brâncuşi"

Reacţia Irinei Rimes la comentariile acide, după ce a fost desemnată ambasador al Zilei Naţionale "Constantin Brâncuşi"

Ministerul Culturii a desemnat-o miercuri, pe cântăreaţa Irina Rimes, ambasador onorific al Zilei Naţionale "Constantin Brâncuşi", care va avea loc pe 19 februarie.

După ce a fost anunţată alegerea ministerului, un val de comentarii au apărut la adresa artistei.

Irina Rimes nu a rămas indiferentă şi a răspuns criticilor într-un mod modest.

„Nu ştiu dacă sunt cea mai bună alegere(…). Eu sunt mai main-stream aşa. De mică am ştiut de Coloana Infinitului şi m-a fascinat, dar nu știam ce reprezintă, nu înțelegeam această abordare. Am fost la Târgu Jiu, am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. Şi când am văzut Coloana Infinitului pentru prima oară am avut impresia că mă întâlnesc cu ceva care nu era din lumea mea, dar parcă mereu a fost prezent în lumea mea”, a fost mesajul postat de cântăreaţă pe reţelele de socializare.

Declaraţiile Irinei Rimes au stârnit un alt val de remarci ironice la adresa ei. Fiind o persoană sensibilă, artista a pus la suflet fiecare mesaj răutăcios, aşa că a dorit să le închidă gura cârcotaşilor, spunând că multe lucruri au fost scoase din context.

„Nu mai citiţi toate articolele care circulă pe net cu titluri din cuvinte scoase din context. Mâine, după ce trece febra, vom vorbi şi noi despre lucruri relevante, cum ar fi evenimentul de pe 19 februarie la Muzeul National de Artă. Noapte bună”, a fost mesajul publicat pe pagina de Facebook a cântăreţei.

Şi Mircea Badea a dezbătut subiectul delicat

„Cred că inițiativa Ministerului Culturii nu este perfect idioată. Tu ai senzația că unul care intră pe Youtube să-i cânte The Motans feat. Irina Rimes aude vreodată de Brâncuși?! Niciodată! Ăștia care intră pe Instagram, au pantaloni cu vedere la gleznă și au aplicație pentru pizza, au auzit de Brâncuși?! … măcar așa să audă de ”domnul sculptor”. Deci nu e o idee perfect ineptă, doar că, vă dați seama, în ce fel am ajuns? Omenirea recentă află că a existat ”domnul sculptor” de la Irina Rimes. Abia asta este ceva superb! Asta e realitatea”, a zis Mircea Badea, în cadrul emisiunii pe care o moderează.

144 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat joi că la Bucureşti, dar şi la Târgu-Jiu o să fie organizate evenimente care vor aduce în atenţia publicului operele lui Constantin Brâncuşi.

„Anul acesta se împlinesc 144 de ani de la naşterea artistului, ocazie cu care vom cinsti memoria părintelui sculpturii moderne prin mai multe premiere. În Bucureşti, în curtea Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR), va avea loc un spectacol de proiecţii în cadrul căruia vor putea fi vizionate holograma sculptorului şi lucrări consacrate. Totodată, Muzeul Naţional de Artă al României oferă acces gratuit pe tot parcursul zilei de 19 februarie şi organizează vizite ghidate în Sala Brâncuşi în care se regăsesc cele mai mai multe opere păstrate în România”, a precizat Gheorghiu, în cadrul unei conferinţe de presă, la MNAR.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro