Reacţia sfâşietoare a Romaniţei Iovan după tragedia aviatică din lacul Siutghiol
Publicat pe 17.12.2014 la 08:50 Actualizat pe 17.12.2014 la 09:36
Creatoarea de modă Romaniţa Iovan îşi strigă durerea, în faţa întregii ţări, după tragedia aviatică produsă la Constanţa, în care patru sufete ne-au părăsit mult prea devreme.
Creatoarea de modă Romaniţa Iovan îşi strigă durerea, în faţa întregii ţări, după tragedia aviatică produsă la Constanţa, în care patru sufete ne-au părăsit mult prea devreme.
Accidentul aviatic produs, în urmă cu două zile, în lacul Siutghiol, i-a întors cuţitul în rana încă nevindecată Romaniţei Iovan, care a simţit, din nou, cumplita durere şi revoltă ca în ianuarie, când tatăl copilului ei, pilotul Adrian Iovan, şi-a pierdut viaţa într-un incident similar.
Citeşte şi: Primele concluzii în cazul prăbuşirii elicopterului SMURD, în Lacul Siutghiol! Cine sunt vinovaţii?
"Incompetența și nepăsarea curmă vieți și nasc suferință în sufletele noastre ! De ce și până când? 20 ianuarie 2014, un avion de mici dimensiuni, BN - 2, pilotat de unul dintre cei mai buni piloți ai României, Adrian Iovan, cu o echipă de medici la bord, aterizează forțat în munții Apuseni la o altitudine de 1400 m. În urma impactului cu solul, toții pasagerii, inclusiv personalul navigant, erau în viață!
Victimile puțeau fi reperate în mai puțin de o oră dacă Ministrul Apărării Naționale Mircea Duşa, ar fi dat ordin că unul dintre elicopterele Puma, aflate la unitatea militară din Alba Iulia, să decoleze. Pe 24 noiembrie 2014, un elicopter Puma se prăbușește în județul Sibiu.
În 15 decembrie 2014 un elicopter SMURD amerizează pe lacul Siutghiol, Constanța. Nu a fost noapte, nu a fost munte, nu a fost nici ninsoare ... A fost aceeași incapacitate de reacție promptă și coordonată a instituțiilor statului! Nu au înțeles nimic din tragedia aviatica produsă în Apuseni!", a scris Romaniţa Iovan pe Facebook.
Reacţia Romaniţei Iovan vine după ce patru oameni, comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu şi asistenta medicală Gabriela Camelia Harton şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii elicopterului SMURD, de tip EC 135, cu care se întorceau dintr-o misiune, după ce au transportat un pacient la Spitalul Judeţean Constanţa.
La fel ca în 20 ianuarie, când pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în urma unui accident aviatic, petrecut în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.
Şi atunci, autorităţile au acţionat cu întârziere, iar epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat ore-n şir.
Citeşte şi:
- Tatăl uneia din victimele accidentului aviatic din Apuseni se revoltă în faţa tragediei de la Siutghiol: "Doctoriţa ar fi avut şanse de supravieţuire"
- Ultima dorinţă a uneia dintre victimele din elicopterul SMURD care s-a prăbuşit la Constanţa!
- Vor primi DESPĂGUBIRI! Cât valoarează viaţa fiecărei victime care a murit în urma prăbuşirii elicopterului SMURD
- Motivul halucinant pentru care salvatorii au vâslit până la locul în care s-a prăbuşit elicopterul SMURD