Chiar dacă au trecut sărbătorile și bucatele de Crăciun s-au terminat, asta nu înseamnă că nu putem încerca rețete de toate felurile, foarte gustoase.
Ai mâncat vreodată carnați în sos de ceapă și ardei? Dacă nu, nu știi ce pierzi! Iată cea mai bună metodă de a-i găti, conform e-retete-ro.
Ingrediente:
250gr cârnați proaspeți
1 ceapă medie
1 ardei roșu kapia
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras galben
2 ardei semi-iuți
1 roșie mică
1 lingură de pastă de roșii
50ml vin alb sec
4 linguri de măsline
1 linguriță oregano uscat
sare și piper
Mod de preparare:
Cârnații se prăjesc bine pe ambele părți, apoi se adaugă ardeii semi-iuți. Acestea se scot, iar în uleiul rămas se vor pune ardeii și ceapa, în felii nu foarte subțiri.
Totul se călește pentru 2 minute, se adaugă sarea și piperul, după gust, apoi se acoperă cratița. Se gătește la foc mic și se lasă cratița pe foc pentru 20 de minute, amestecând din când în când.
După aia, peste sucul ardeilor se adaugă pasta de roșii și se amestecă pe foc timp de 2 minute. Roșia, dată pe răzătoare, vinul și o treime de cană de apă se pun se adaugă.
Cârnații se pun într-un final în sos, cu ardeii iuți. Se acoperă din nou cratița și lăsați la fiert în jur de 20 de minute, adăugând oregano pe final.
Preparatul se poate servi cu mămăligă, care îi conferă un gust tradițional și autentic.
S.O.