Burger-ul vegetal cu chilli verde este unul dintre cele mai gustose şi aromate preparate culinare, fiind o reţetă simplă și recomandată în perioada postului.
INGREDIENTE:
BURGERS
2 cepe,
3 căţei de usturoi
425 grame de năut
30 mililitri de ulei de avocado
114 grame chilli verde
1 lingură de chimen
1 lime
1 cană de coriandru proaspăt
70 grame depesmet
2 linguriţe nucă de cocos
TOPPING – opţional
- salsa verde
- avocado
- ceapă roşie
- pătrunjel
- chifle prăjite
Mod de preparare:
Se încălzeşte tigaia la foc mediu şi se adaugă o lingură de ulei, ceapă şi usturoiul, se amestecă frecvent până ce acestea se înmoaie, aproximativ două minute.
Adăugaţi usturoiul, ceapa şi năutul într-un bol şi presaţi totul cu o furculită până obţineţi o textură omogenă. Adăugaţi şi restul de ingrediente, inclusiv 1-2 linguri de ulei şi amestecaţi bine până ce toate se combină perfect. Compoziţia obţinută se împarte în patru chifteluţe cu ajutorul unei linguri. Se încălzeşte tigaia la foc mediu. Odată încinsă, adăugaţi ulei, suficient pentru a acoperi în întregime tigaia şi adăugaţi burgeri. Gătiţi chifteluţele timp de 3-4 minunte pe fiecare parte. Pentru servire adăugaţi pe chifla prăjită pătrunjelul apoi burger-ul, ceapa, salsa şi avocado.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.