Rețeta lui Chef Horia Manea de lasagna Alfredo cu piept de pui. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 16.06.2025 la 16:52
Actualizat pe 16.06.2025 la 16:52
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, biscuiţi cu spanac şi feta, un fel principal, lasagna Alfredo cu piept de pui, şi un desert, biluţe din tort din morcovi.

Rețeta lui Chef Horia Manea de lasagna Alfredo cu piept de pui
captura Antena Stars
Spanac
Ouă
Brânză feta
Praf de copt
Făină de migdale
Usturoi
Ulei de măsline
Sare
Piper
Mod de preparare:
Se pun la călit spanacul şi usturoiul. Se adaugă un praf de sare. Între timp, se pregăteşte compoziţia, amestecând 3 ouă întregi, 2 albuşuri, brânză feta, spanacul, praful de copt, un praf de sare, piper, cotoare de ceapă verde şi făina de migdale. Se formază biscuiţii cu ajutorul unei spatule pentru îngheţată. Se introduc la cuptor pentru 12-20 de minute, la 180 de grade.
Lasagna Alfredo cu piept de pui
Ingrediente:
Piept de pui
Mozzarella
Brânză de capră
Ricotta
Ceapă
Ouă
Smântână de gătit
Usturoi
Boia dulce
Unt
Oregano
Pudră de usturoi
Parmezan
Lămâie
Ulei de măsline
Foi de lasagna
Sare
Piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se asezonează cu sare, piper, boia dulce, oregano şi un praf de usturoi. Se pune la prăjit în ulei de măsline. În sucul rezultat de la prăjire, se călesc ceapa şi usturoiul. Peste, se adaugă apa, smântână de gătit, se condimentează cu sare, piper, oregano, boia dulce, oregano şi zeamă de lămâie, iar la final, se adaugă şi brânza. Într-un bol separat, se amestecă puiul, ricotta şi două ouă. Într-o tavă tapetată cu unt, se adaugă un strat de sos, foile de lasagna, puiul, mozzarella şi parmezan. Se repetă paşii. Se lasă la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade.
Biluţe din tort din morcovi
Ingrediente:
Morcovi
Nuci
Curmale
Fulgi de coco
Ovăz
Seminţe de chia
Nucşoară
Scorţişoară
Ciocolată albă
Mod de preparare:
Într-un chopper, se amestecă morcovii, curmalele, nucile, ovăzul, scorţişoara, nucşoara, seminţele de chia şi fulgii de cocoș. Se formează biluţe şi se trec prin ciocolată albă topită.