Reţeta pe care o să o încerce toată lumea! Andreea Raicu te învaţă să faci chipsuri naturale
Publicat pe 23.02.2014 la 16:32 Actualizat pe 23.02.2014 la 16:46
Cine spune că nu-i plac chipsurile minte. Sunt numai bună când ai poftă de ronţăit ceva, însă sunt nesănătoase şi adevărate bombe calorice. Dacă ţi-am spune că există o alternativă sănătoasă şi la fel de gustoasă ai încerca-o? Andreea Raicu te învaţă cum să-şi faci chipsuri din banane. Sunt 100% naturale si te protejeaza de aditivii alimentari nedoriţi. Ai nevoie de 3-4 banane coapte şi 1-2 lămâi.
Cine spune că nu-i plac chipsurile minte. Sunt numai bună când ai poftă de ronţăit ceva, însă sunt nesănătoase şi adevărate bombe calorice. Dacă ţi-am spune că există o alternativă sănătoasă şi la fel de gustoasă ai încerca-o?
Andreea Raicu te învaţă cum să-şi faci chipsuri din banane. Sunt 100% naturale si te protejeaza de aditivii alimentari nedoriţi. Ai nevoie de 3-4 banane coapte şi 1-2 lămâi. Iată cum să le prepari.
"Stoarce lămâile și pune sucul într-un bol, în care vei înmuia rondelele de banane, că sa nu oxideze și să se înegrească.
Taie bananele în feliuțe subțiri și pune-le în bolul cu sucul de lămâie, asigurându-te că le acoperi în totalitate. Sucul de lămâie nu doar că le va ține albe și frumoase, dar va adauga și savoare.
După 1-2 minute, scoate rondelele de banane pe un platou acoperit cu un șervețel și lasă-le să se scurgă puțin. Așază-le pe tava specială a deshidratorului, lăsând suficient spațiu între ele, pentru că aerul să circule. Usucă-le 8-12 ore la 135 de grade. Dacă le pui în pungute, asigură-te că s-au răcit bine înainte.
Truc: poți usca bananele și în cuptor dacă nu ai un deshidrator. Așază-le pe o tavă tapetata cu hârtie de copt și coace-le în jur de 2 ore la o temperatură mai mare, până când se deshidratează suficient", a scris Andreea Raicu pe blogul ei.
M.M.D.
Citeşte şi: